BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos lépés a hazai lakásállomány megújítása érdekében

A hazai lakásállomány megújítása érdekében háromoldalú megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium, az ÉMI Nonprofit Kft. és a Velux Magyarország Kft.

Együttműködési megállapodás született augusztus 8-án a Nemzetgazdasági Minisztérium, az ÉMI Nonprofit Kft. és a Velux Magyarország Kft. között.

lakás
Fontos lépés a lakásállomány megújítása irányába / Fotó: Róka László / MTI

A szakmai együttműködés célja, hogy a felek műszaki-szakmai tudásukat és a magyarországi gyártók tapasztalatait egyesítve támogassák a hazai lakásállomány megújítását, valamint a lakáspolitikai célok megvalósítását.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a megállapodás központi elemeként az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpont fejlesztését emelte ki, amely fontos szerepet játszhat a korszerűtlen családi házak, különösen a kockaházak energiahatékony felújításában.

A Szentendrén megvalósuló létesítmény lehetőséget biztosít ezen házak modellezésére és bemutatására, az innovatív vállalkozások és az otthonuk felújítására készülő családok számára egyaránt. Az augusztus 8-án aláírt háromoldalú együttműködési megállapodás magában foglalja közös szakmai rendezvények, képzések és egyéb, széles körű tájékoztatást célzó események szervezését, valamint közös részvételt kutatás-fejlesztési, innovációs és demonstrációs pályázatokon.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az együttműködés nemcsak a lakásállomány megújítását, hanem a fenntartható és energiahatékony megoldások elterjedését, valamint a megfelelő lakhatási körülmények megteremtését is elősegíti Magyarországon.

Az 1986 óta a magyar piac fontos szereplőjének számító, több mint 1200 család megélhetését biztosító Velux Magyarország Kft. célja, hogy a Szlovákiában sikeresen megvalósított Renovactive program jó gyakorlatait és piaci megoldásait Magyarországon is alkalmazza.

A modern technikákat felvonultató program a családi házak, különösen a kockaházak energiafogyasztásának csökkentésére összpontosít, ezért annak magyarországi megvalósítása érdemben hozzájárulhat a hazai lakásállomány megújításához.

A magyarországi projekt keretében két rászoruló család otthonát is felújítják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.