BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megerősítette az MBH Bank „befektetésre ajánlott” minősítését a Moody’s

A hitelintézet javuló pénzügyi profiljának, növekvő jövedelmezőségi potenciáljának és folyamatos eszközminőség-javulásának hála a Moody’s megerősítette az MBH Bank minősítését. A magyar bank magkapta a befektetésre ajánlott besorolást. A Moody’s döntését az év első negyedévében zárult Fundamenta-akvizíció és az ebből eredő szinergiahatások és keresztértékesítési lehetőségek is segítették.

A „stabil kilátás” hangsúlyozása mellett erősítette meg a Moody’s Investors Service az MBH Bank befektetésre ajánlott besorolásait: többek között hosszú és rövid távú bankbetéti minősítéseit, valamint szenior fedezetlen MTN program és szenior fedezetlen adóssági minősítését.

LUS_4452
Megerősítette a befektetésre ajánlott minősítést a Moody’s / Fotó: Kallus György

Az értékelési megerősítésekhez fűzött indoklásban a Moody’s kiemelte, hogy az MBH Bank adósminőség-értékelésének megerősítése azt mutatja, hogy a bank pénzügyi profilja, illetve pénzügyi stabilitása folyamatosan javul. Továbbá kihangsúlyozta a hitelintézet növekvő jövedelmezőségi potenciálját, amit a Fundamenta többségi tulajdonrészének megvásárlása és az ebből eredő szinergiahatások és keresztértékesítési lehetőségek megfelelő kihasználása eredményezett. Emellett a hitelminősítő kiemelte az MBH Bank eszközminőségének folyamatos javulását, valamint azt, hogy a bank jelentős hitelezési veszteségtartalékai megbízható védelmet nyújtanak a kormány által feloldott kamatplafonok ellen.

A Moody’s az adósságminőség-értékelésének megerősítésekor figyelembe vette az akvizíciók tőkére gyakorolt hatását, valamint az MBH Bank erős növekedési ambícióit. A hitelminősítő továbbá kiemelte, hogy a bank nagyrészt betétalapú finanszírozási profilja és erős betétállománya, valamint jelentős likviditási tartalékai is támogatják a stabil adósminőség-értékelését.

A hitelminősítés eredménye visszaigazolja a stratégiánk sikerességét, valamint az MBH Bank kiemelkedő pénzügyi teljesítőképességét. Mindamellett pedig, hogy a stabilitásunkat is tükrözi, megalapozza a további növekedési terveinket is

– mondta Krizsanovich Péter, az MBH Bank stratégiáért és pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Moody’s a minősítések megerősítése mellett továbbá azt is megállapította, hogy az MBH Bank hosszú távú betéti és elsőbbségi fedezetlen adósságbesorolásainak stabil kilátása azt tükrözi, hogy a bank hitelprofilja és forrásszerkezete nagyjából változatlan marad a következő 12-18 hónapban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.