BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BYD elsősorban helyi munkaerő alkalmazására törekszik Magyarországon

A BYD kínai autóipari vállalat szegedi beruházásával több ezer munkahelyet teremt majd, és elsősorban helyi munkaerő alkalmazására törekszik. Ennek érdekében hatékony együttműködést kíván kialakítani a szegedi oktatási intézményekkel - közölte magyarországi PR-cégén keresztül a sencseni társaság pénteken az MTI-vel.

Közleményükben idézik a világcég humán erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettesét, Jerry Xunt, aki hangsúlyozta: a BYD kiemelkedő szerepet szán magyarországi tevékenységében a magyar szaktudásnak és az innovatív szemléletnek. 

20240207_byd_004_VZ
A BYD tavaly jelentette be, hogy Szegeden épít gyárat - a város máris keresettebb lett az ingatlanpiacon
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A tájékoztató szerint a napokban Magyarországra látogatott a BYD szakképzésért és HR ügyekért felelős delegációja, amelyet fogadott Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója is. A delegáció ezt követően Szegeden egyeztetett a helyi felsőoktatás és szakképzés vezetőivel. 

A Szegedi Tudományegyetemmel már számos egyeztetést folytattak, az intézmény szerves része lesz a BYD működésének − jelezték a közleményben. Az új energiával működő járművek előállításában világelső BYD 2023-ban jelentette be, hogy több milliárd eurós beruházással Szegeden építi meg első európai autógyárát, amely évi háromszázezer autó gyártására lesz képes. 

A gyár építése már megkezdődött, előzetes információk szerint a gyártás 2025-ben kezdődhet meg.

 A 2003-ban alapított BYD Auto a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította az elektromos átállás jegyében, és 9 egymást követő évben a konnektorról tölthető személygépkocsik (NEV) eladásának élén állt Kínában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.