BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiemelkedő az érdeklődés a hibrid autók iránt

Egy kutatás szerint egy év alatt csaknem megduplázódott a hibrid autók iránti érdeklődések száma. Ennek a jelenségnek legfőbb oka az erősödő árversenyből fakadó átlagárcsökkenés lehet az autópiacon.

Tavaly és ez év szeptembere között csaknem megduplázódott, 68 ezerről 130 ezerre ugrott a hibrid autókkal kapcsolatos telefonos érdeklődések száma Magyarországon – derült ki a Használtautó.hu adataiból.

15th Shandong International Auto Show in Qingdao
használt
hibrid
autó
A hibrid autók nemcsak itthon, világszerte kelendők / Fotó: NurPhoto via AFP

Idén április és június között pedig meg is közelítette az elektromos autókkal kapcsolatos számokat is.

Egy esztendő leforgása alatt továbbá 9800 darabról 15 600 darabra nőtt a portálon elérhető hibridkínálat volumene (mindeközben benzin: 292 ezer, dízel: 217 ezer, elektromos: 23 ezer), és éves viszonylatban 10,4 millió forintról 9,6 millió forintra mérséklődött az ilyen meghajtású használt autók átlagára.

Fontos azt is megjegyezni, hogy a teljes állományban az önálló villanymotoros haladásra nem képes, úgynevezett lágy hibridek is megtalálhatók, amelyek nem rendelkeznek a valódi hibrid meghajtás előnyeivel.

használt
hibrid
autó
Így alakultak a telefonos érdeklődések / Fotó: Használtautó.hu

Egyre több hibrid jelenik meg a használtautó-piacon, mivel a gyártók az újautó-piacon is ilyen modellekkel tudják csökkenteni flottájuk szén-dioxid-kibocsátását. Az érdeklődések növekvő számán az látszik, hogy az emberek szívesen cserélnék le autójukat gazdaságosabb hibrid modellekre. A folyamatosan csökkenő átlagárakból pedig arra lehet következtetni, hogy a jövőben még a mainál is erősebb piaci pozícióba kerülhetnek a hibridek – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Mutatjuk, mely autók a legkeresettebbek egymillió forint alatt

A Suzuki Swift nemcsak a legolcsóbb, hanem a legnépszerűbb modell is a használt autók piacán. A Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy egymillió forintos ár alatt milyen használt autókat keresnek a magyarok. Az összeállított toplista átlagéletkora 20,7 év, átlagára pedig 518 750 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.