BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hévízen luxus spahotel épül mintegy 34 milliárd forintból

Az utóbbi három évtized legnagyobb beruházása zajlik Hévízen. A most épülő és 2025 tavaszán már megnyitó 285 szobás luxus jellegű Le Primore Hotel & SPA szálloda új lendületet ad Hévíz turizmusának a fejlesztők ígérete szerint. A szálloda megvalósítását a Kisfaludy-pályázaton nyert közel nyolcmilliárd forint támogatás is segíti, ez a teljes beruházási összeg majdnem egynegyed része.

Európa egyik legkülönlegesebb termáltava, a Hévízi-tó és környéke turizmusának ad új lendületet a most épülő Le Primore Hotel & SPA szálloda, amelynek fejlesztői nem kevesebbet ígérnek, mint hogy garantáltan felhelyezik Hévízt Európa exkluzív desztinációs spaszállodáinak a térképére.

Le Primore Hotel & SPA
Hévízen harminc éve nem volt ilyen volumenű beruházás, mint az új spahotel / Fotó: Le Primore Hotel & SPA

A prémiumkategóriás spaszálloda építése már a második szakaszánál jár, a hotel 2025 tavaszán nyílik meg – olvasható a társaság közleményében.

A vadonatúj hévízi szálloda a csendes hévízi természetvédelmi terület határán épül 

  • egy 3,39 hektáros telken, 
  • egyedi építészeti és enteriőrmegoldásokkal,
  • a hatszintes szállodakomplexumban grandiózus spakínálat, 
  • összesen 285 szoba és lakosztály, 
  • a legfelső szinten penthouse lakosztályok, 
  • infinitymedence és  rooftop fine dining étterem,
  • valamint bár várja a leendő vendégeket.

A végső tulajdonosi kör egy 100 százalékban magyar tulajdonosokból álló konzorcium, élén Varga János vezérigazgatóval. 

A Le Primore, Magyarország legnagyobb prémium desztinációs spaszállodájaként egy zászlóshajó-projekt,

mely új mércét kíván felállítani hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. 

Egyre több luxushotel veszi célba Magyarországot

Legalább ezer szobával bővült tavaly Budapest szállodai kapacitása, amit gyorsan felszívhat a kereslet, ha nem lesz lassulás. Az új szereplők jókor érkeznek a hotelpiacra, a magyar főváros külföldi vendégforgalma ugyanis dinamikusan nő. A további kapacitásbővítést viszont a magas hitelkamatok fékezik, fejleszteni most leginkább önerőből éri meg.

A luxus jellegűként definiált projekt közel nyolcmilliárd forint összegű támogatásban részesült a Kisfaludy-pályázaton. Ez a teljes beruházási összeg mintegy 23,48 százalékát teszi ki.

Hévízen az elmúlt közel három évtizedben nem volt ekkora volumenű turisztikai beruházás, 

a Le Primore Hotel & SPA ráadásul nemcsak hazai és nemzetközi vendégeket vonz majd, hanem több mint 300 új munkahelyet teremt, és hosszú távú fejlődési lehetőséget biztosít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.