BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy változások jöhetnek az otthonfelújítási programban

Könnyebb lesz az ügyintézés, és a résztvevők köre is bővülhet. Az otthonfelújítási program nemcsak a támogatott családokat, de Magyarország energiaszuverenitását és az építőipart is segíti.

Áttekintették az otthonfelújítási program finomhangolását célzó javaslatokat az Energiaügyi Minisztérium (EM) kezdeményezésére az illetékes tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői. 

otthonfelújítás
Egyszerűbbé válhat az otthonfelújítási támogatás pályázata / Fotó: Northfoto

Az átalakítások célja, hogy felgyorsítsák és egyszerűsítsék a pályázati folyamatot az adminisztratív terhek csökkentésével. A tárca Facebookon közölt bejegyzése szerint felmerült a résztvevők körének bővítése is, ahogy az is, hogy a pályázóktól kevesebb dokumentumot kérjenek.

Az ugyanakkor nem változik, hogy a felújítással legalább 30 százalékos energiamegtakarítást kell elérni, 

ez ugyanis nemcsak a támogatott családok rezsijét csökkenti, hanem Magyarország energiaszuverenitását, a hazai ellátásbiztonságot is erősíti. 

Az EM közölte azt is, hogy az otthonfelújítási program július elsejei indulása óta már több mint 10 ezer energetikai tanúsítványt állítottak ki. A tárca kiemelte, hogy a program nem csak a támogatott családokat segíti, de kivitelezői és beszállítói lehetőséget is teremt a magyar építőipari és építőanyag-kereskedelmi vállalkozásoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.