BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MVM fontos változást jelentett be, átalakul a számlázás

A változás a nem lakossági ügyfeleket érinti majd. Az MVM 2025 elejétől kezdve nem fog tudni papíralapú számlát kiállítani számukra.

Jogszabályváltozás miatt 2025. január 1-jétől az energiakereskedők és a hálózati elosztó társaságok a nem lakossági felhasználók energiaszámláit kizárólag elektronikus formában bocsáthatják ki; az új évtől a papíralapú számla helyett az MVM is csak elektronikus számlát állíthat ki ezeknek az ügyfeleknek – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2021. június 5.Az MVM Energetika Zrt. székháza a fővárosban a Szentendrei út 207-209. alatt. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az általa irányított társaságcsoport (MVM Csoport) tevékenységi területe a magyar nemzetgazdaság egyik legfontosabb, stratégiai jelentőségű ágazata, a villamosenergia-ipar. A cég jogelődje az 1963-ban létrejött Magyar Villamos Művek Tröszt volt.MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt., Az MVM fontos változást jelentett be, átalakul a számlázás
Az MVM fontos változást jelentett be, átalakul a számlázás / Fotó: Branstetter Sándor/MTI

A változás a földgáz- és villamosenergia-kereskedelmi, illetve a hálózathasználati szerződéssel rendelkező egyéni és társas vállalkozásokat, egyéb szervezeteket, és az olyan magánszemélyeket érinti, akik a vásárolt energiával jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet végeznek.

A számla formátuma nem változik, 

a jelenleg is alkalmazható és a jogszabályi követelményeknek megfelelő számlakép alapján készül az elektronikus számla is. Ezek a számlák ugyanakkor kizárólag elektronikus formában hitelesek, digitális megőrzésükről az érintett ügyfeleknek kell gondoskodniuk. A számlák adminisztratív és könyvelési célra kinyomtatva is felhasználhatók.

Az MVM a számlázási tudnivalókról és a jogszabályi kötelezettségekről folyamatosan hírt ad weboldalain, valamint minden érintett ügyfelüknek részletes tájékoztatást nyújtanak postai úton vagy e-mailben küldött levélben – írták a közleményben.

Az MVM még az idén újabb azeri és török gázimport-megállapodást köthet, idővel pedig több gázt szeretne a Krk-szigeti LNG-terminálról is. Karácsony előtt kiderülhet, kik építhetik meg az új magyar gázüzemű blokkokat – erről is beszélt a Világgazdaságnak Mátrai Károly, az MVM csoport vezérigazgatója. Majd kiderül, ki üzemelteti Paks II.-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.