BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön az év legvadabb időszaka, amikor a mentőkre is szükség lehet

Fejenként negyvenezer forintnál kevesebből nehéz kihozni a céges karácsonyt idén, de van olyan vállalat is, amelynek gigapartiján 600 meghívott vesz részt, és a költségek személyenként 100 ezer forintra rúgnak. A legnépszerűbb decemberi időpontokra már most is alig lehet nagy befogadóképességű szabad rendezvényhelyszínt találni Budapesten. Az ünnepi rendezvényt tervező cégek tizede csak vacsorát ad, de nagy többségük fergeteges táncos bulit tervez.

Idén átlagosan másfél millió forinttól indul a 40-50 fős céges karácsonyi bulik szervezése, és a meghívottankénti költség 40 ezer forintra rúg, ennél kevesebből már nehéz megúszni az évzáró partikat  – derül ki a HotelPremio Group rendezvényoldala, a Cegeshelyszinek.hu felméréséből.

karácsonyi parti
Karácsonyi parti: az ünnepi rendezvényt szervező cégek 10 százaléka csak ebédet ad, de a többiek bulit szerveznek /Fotó: GettyImages

A legextrémebb 600 fős vállalati rendezvény költsége közel 60 millióra rúg , az illető vállalat tehát 100 ezer forintot költ minden meghívottjára karácsony apropóján. Ebben az esetben a költségeket tetézi az exkluzív helyszín, a népszerű DJ és a sztárfellépő.

Idén korábban kezdődött a karácsonyi szezon,

 aminek kapcsán érdekesség, hogy

  • a legnépszerűbb decemberi időpontokra már szeptemberben beteltek
  • már most alig lehet találni szabad, nagy befogadóképességű rendezvényhelyszínt Budapesten
  • a 200 fő feletti vállalatok bajban lehetnek, ha még nem foglalták le helyszínt
  • Budapesten átlagosan 50 ezer forint/fős költséggel,
  • vidéken  35-40 ezer  forintos tarifával számolhatnak a cégek.

Sokba kerülnek a „túl jól” sikerült a partik

Előfordul, hogy a karácsonyi céges parti „túl jól” sikerül és a korlátlan italfogyasztás következményeként balesetek történnek, és a végszámlán a rongálás, újrabútorozás, extra takarítás költsége is szerepel.

Az év végi bulik mindig a „legvadabbak”, minden évben van egy-két céges karácsonyi parti, amin mentőt kell hívni valakihez és a rendezvények tizedénél adódik valamilyen extra költség például rongálás miatt. 

Business People Meeting Eating Discussion Cuisine Party Concept
Nem aprózza el a többség, fejenként akár 40-50 ezer forintot is rászán a meghívottakra /Fotó: GettyImages

Nem nagyon szoktunk már meglepődni, de volt olyan eseményünk is, ahol kétszer jött a mentő, mind kétszer ugyanazért az emberért, aki a két esemény között visszatért folytatni az ünneplést – tette hozzá  Tatár György, a HotelPremio Group vezetője, a Cegeshelyszinek.hu tulajdonosa két évtizedes tapasztalata birtokában.

November közepén indul a karácsony

A cégek 15 százaléka már novemberben megtartja a karácsonyi bulit, van olyan vállalat is, amelyik már november 15-én „lezárja az évet”, hogy utána a munkatársaknak ne kelljen munkaidőn kívüli programon részt venniük. 

A céges karácsonyi bulik több, mint felét december 12-15 között rendezik meg, 

így erre az időszakra már most nagyon nehéz jó ár-érték arányú rendezvényhelyszínt találni. A legkurrensebb időpontok a decemberi csütörtöki és pénteki napok.

Egymást érik az évbúcsúztató céges partik

Elstartolt az évbúcsúztató partik szezonja, a dolgozókat nagyszabású, ünnepi hangulatú közösségépítő rendezvényeken, a partnereket elegáns éttermi vacsorákon vendégelik meg a cégek. A Covid alatti visszafogottságnak nyoma sincs, szokatlanul mozgalmasnak ígérkezik az év vége.

A legnépszerűbb decemberi időpontokra szinte már mind elkeltek, az 50-150 fős rendezvényekre viszont még szeptember végi foglalással is ki lehet fogni jó ár-érték arányú helyszíneket.

A legszívesebben ötcsillagos szállodát vagy rendezvényhajót választanak a partit szervező cégek, de egyre népszerűbbek az egyedi, különleges helyszínek is. A cégek 10 százaléka „csak” vacsorával készül karácsony alkalmából a dolgozóinak, de 

tízből kilenc cég a vacsora mellé a partihangulatról is gondoskodik.

Legalább egy DJ-t szerződtetnek és táncparkett kialakítását is kérik a rendezvényen, hogy a kollégáknak legyen lehetőségük önfeledten bulizni.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.