BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lóga: a turizmus kulcsfontosságú a gazdaságpolitikában

A Budapest Airporton 17 millió utasra számítanak az idén. Lóga Máté szerint a kormány feladata a megfelelő infrastruktúra biztosítása, a terminálfejlesztésre szükség van.

A turizmus a gazdaságpolitika központi eleme, amely a GDP közel 10 százalékát adja, és annak is kell maradnia - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára pénteken Budapesten, az iCon BUDAPEST Gazdaságpolitikai konferencián.

Lóga Máté államtitkár
Lóga Máté szerint a turizmus a magyar gazdaságpolitika központi eleme / Fotó: Világgazdaság / Vémi Zoltán

Lóga Máté a Budapest mint turisztikai desztináció témában tartott beszélgetésen kiemelte: a Liszt Ferenc repülőtér visszavásárlása olyan meghatározó lépés volt, amely ezt támogatja. Budapest népszerűsége nő, minél több turista fogadásához pedig infrastruktúrára van szükség. Hozzátette: 

a Budapest Airporton 17 millió utasra számítanak az idén. A kormány feladata a megfelelő infrastruktúra biztosítása, a terminálfejlesztésre szükség van. 

A következő hónapokban komoly tervekkel kell előállni, és finanszírozót is kell találni. A rövid távú lakáskiadás tervezett szabályozásáról azt mondta, hogy ez nemcsak Magyarországon, hanem Európában is trend lesz.

Orbán Ráhel, a BDPST Koncept vezetője szerint állami szerepvállalásra azért is van szükség a szektorban, mert a régiós versenytársak turizmusa is kap állami segítséget. Budapest jól áll a regionális versenyben, az épített környezete kiemelkedő, változatos szálláslehetőségekkel rendelkezik. Éttermek tekintetében is kedvező a helyzete, és számos kulturális szolgáltató működik. Több tudományos-üzleti rendezvény bevonzásához azonban nagy befogadóképességű kongresszusi központra van szükség - vélekedett, és reményét fejezte ki, hogy az üzleti turizmus fejlődhet.

Kreinbacher József, a Dorottya Experience Kft. tulajdonosa szerint Budapestnek helye van a világ vezető úti céljai között, számos kiaknázatlan lehetőséget rejt, példaként az élményturizmus területét említette.

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Lóga Máté: kirobbanó növekedést mutat 2024-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér teljesítménye.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.