BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több százezer család jutott CSOK-hoz és CSOK Pluszhoz idén

Már több mint 200 ezren éltek a családtámogatás lehetőségével. A falusi CSOK-ot több mint 43 ezren, a falusi CSOK-kölcsönt mintegy 95 ezren vették igénybe.

Már 250 ezer család jutott ingatlanhoz vagy bővítette otthonát családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) és CSOK Plusszal – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára kedden a közösségi oldalán. Zsigó Róbert videójában arról beszélt, hogy a korábbi otthonfelújítási programmal 370 ezer otthon újult meg Magyarországon, a babaváró hitel pedig 255 ezer háztartásban tette könnyebbé az életet. 

Children,,Running,And,Family,Moving,In,Home,,New,Apartment,Andlakás, ingatlan, Több mint 200 ezer család jutott ingatlanhoz vagy bővítette otthonát a CSOK és CSOK Plusznak köszönhetően
Több mint 200 ezer család jutott ingatlanhoz vagy bővítette otthonát a CSOK-nak és a CSOK Plusznak köszönhetően / Fotó: Shutterstock

A falusi CSOK-ot több mint 43 ezren, a falusi CSOK-kölcsönt mintegy 95 ezren vették igénybe.

Hozzátette: a kormány által nyújtott illetékkedvezménnyel 84 ezer család jutott otthonhoz, míg a jelzáloghitel csökkentésével 58 ezren takarítottak meg milliókat. Zsigó Róbert kitért arra, hogy év elejétől érhető el minden idők legnagyobb otthonteremtési támogatása, a CSOK Plusz. „Biztos fedél kell a családok feje fölé, ezért a legnehezebb időkben is segítünk” – fogalmazott a politikus, rámutatva: érdemes megismerni azokat a támogatásokat, amelyek már több százezer családnak milliókkal segítettek az otthonteremtésben.

Idén fellendült a magyarországi ingatlanpiac: száz eladott lakásból Budapesten 23-ra, a vidéki területeken 26-ra első otthonukat szerző vevők kötnek szerződést, ami 1, illetve 2 százalékos növekedés 2023-hoz képest. Az első lakást vásárlókat a csökkenő kamatpálya és a javuló gazdasági helyzet mellett a 10 százalékos önerő lehetősége, esetlegesen a CSOK Plusz és a hozzá tartozó részleges tartozáselengedés, valamint az illetékmentesség is támogathatja az ingatlanszerzés során.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.