BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan eldől, hogy megmarad-e a Volánbusz

Újabb 10 évre kézbe venné az országos autóbusz szolgáltatást a Volánbusz. A társaság beadta a következő koncesszióra a pályázatát. A piacnyitásra való felkészülést és a működési hatékonyság javítását nagyban segíti a cégcsoportnál zajló integráció, amelynek során a MÁV-Sart Zrt., a Volánbusz Zrt. és a MÁVHÉV Zrt. egyesülésével az év végig új személyszállítási társaság jön létre.

A Volánbusz 2024. szeptember 30-án határidőre benyújtotta ajánlatát a Nemzeti Koncessziós Iroda országos, autóbuszos közszolgáltatásra vonatkozó pályázatára. A kiíró érvényesként fogadta be a pályázatot. A társaság évek óta tudatosan – mások mellett a szolgáltatások fejlesztésével, a járműállomány megújításával és egy hatékonyabb, integrált szervezeti struktúra kialakításával – készült a versenyhelyzetre. A MÁV-Volán-csoport bízik benne, hogy az eljárás győzteseként a jövőben is Magyarország autóbuszos közszolgáltatójaként szolgálhatja az utasokat.

Volánbusz
A Volánbusz megpályázta a következő 10 éves koncessziót / Fotó: Vasvári Tamás

A Nemzeti Koncessziós Iroda augusztus elején indított „Magyarország földrajzi területén autóbusszal végzett helyközi személyszállítási közszolgáltatás ellátása szolgáltatási koncesszió keretében” tárgyú nyílt, tárgyalásos pályázati eljárást.

Az elmúlt két hónapban a Volánbusz szakemberei összeállították a 10 éves időtartamra szóló pályázaton való részvételhez szükséges dokumentációt. 

A kiírás alapján a beadást követően megindulhat a tárgyalásos szakasz. Ennek során a felek megegyezhetnek a közszolgáltatási paraméterekben, kidolgozhatják a hosszú távú együttműködés kereteit.

A Volánbusz a MÁV-Volán-csoporttal együtt lenne Európa egyik legerősebb közlekedési szolgáltatója

A MÁV-Volán-csoport bízik abban, hogy pályázata sikeres lesz, és a jövő év első napján már az új, 10 éves közszolgáltatási szerződés alapján indíthatja autóbusz-járatait. A vállalatcsoport hisz abban is, hogy a folyamatosan fejlesztett autóbuszos járműállománnyal, a hazai kötöttpályás menetrenddel és tarifarendszerrel összehangolt szolgáltatásokkal, helyismeretével és az országos jelenlétével, a helyi, helyközi és távolsági közlekedésben szerzett tapasztalataival esélyes versenytársa az európai közlekedési piac legtőkeerősebb, legnagyobb szereplőinek is.

A piacnyitásra való felkészülést és a működési hatékonyság javítását nagyban segíti a cégcsoportnál zajló integráció, amelynek során a MÁV-Sart Zrt., a Volánbusz Zrt. és a MÁVHÉV Zrt. egyesülésével az év végig új személyszállítási társaság jön létre.

Elfelejtik a gyerekek: kell a személyi az ingyenes utazáshoz

Néhány hete indult a tanév, leszűrhetők a tapasztalatot. Az ingyenes utazáshoz szükséges okmány bemutatását március óta sem szokta még meg minden gyerek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.