BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezt jól kisütötték: jön Budapest kürtőskalácsa, a nyár új desszertje

Reneszánszát éli a turisták körében a kürtőskalács, a Budapestre tartó külföldiek többsége előre tervbe veszi, hogy megkóstolja a legendás édességet. Húsvét vasárnap a Bazilikánál debütál Budapest kürtőskalács, amelybe Magyarország egyik legismertebb védjegye, első számú itala, az Unicum is belekerült. Szeptember végéig lesz piacon az újdonság.

Nekünk, készítőknek óriási a felelősségünk, rengeteg a rossz minőségű termék, az elektromos sütőben sütött, gejl, tömény, ehetetlen tészta, és óriási a szakadék a kisvárosi bódék, az ablakos büfék, a másolt kalácsosok és a „narancskötényes szeretet” között – hívta fel a figyelmet Korolovszki Norbert, a Kürtös Legenda alapító tulajdonosa, Budapest kürtőskalácsa ötletgazdája.

Budapest kürtőskalácsa
Budapest kürtőskalácsa: hűsítő a jégkrémtől,nyári a gyümölcsöktől, de Unicum is kerül bele/ Fotó: Kürtős Legenda

Elkészült Budapest kürtőskalácsa 

Az a turista, aki felül egy Magyarországra tartó repülőre, egy dolgot biztos beiktatott a terveibe, hogy meg fogja kóstolni a kürtőskalácsot. Ezért a Kürtős Legenda csapata – akik már 13 éve készítenek kürtöskalácsot – elköteleződött amellett, hogy a legjobb kürtőskalácsot kínálja, amely méltó Budapest hírnevéhez.

Budapest kürtőskalácsa a nemzeti színeket idézi, miközben megjelenik benne Magyarország egyik legismertebb védjegye, első számú itala, az Unicum. 

  • Lesz benne egy kis maracuja jégkrém 
  • és áfonya is, így lesz nyári és hűsítő.

A hagyományos kürtőskalács, amit nagyanyáink készítettek, teljesen egyszerű kelt tésztából, kézzel készült. 

Mi is kézzel készítjük, és parázson sütjük a mai napig, ahogy azt annak idején tették

 – részletezte Korolovszki Norbert.

Ragaszkodnak a tradíciókhoz

Hozzátette: ragaszkodnak  a tradíciókhoz abban a tekintetben is, hogy legalább 6 órán át pihentetik a tésztát, mielőtt abból kalácsot sütnek. 

„Amikor Erdélyben járunk, sosem hagyjuk ki, hogy kóstoljunk egy kis helyi áfonyát, nálunk ez is elválaszthatatlan a hagyománytól. Ezért is szerettük volna ezt az elemet is megjelentetni Budapest kürtőskalácsában” – mondta a készítő.

Budapest kürtőskalácsa olyan, mint maga a főváros: sokszínű, zöld, bulis, nagyvilági.

 A Kürtős Legenda nem titkolt célja, hogy ez az édesség újra visszakapja ünnepi mivoltát. 

A Bazilika melletti helyszínnel is az a cél, hogy visszaadják a tradicionális kürtőskalács utóbbi időben elvesztett méltóságát– összegezte Korolovszki Norbert.

A nyár új budapesti desszertje szeptember végéig lesz elérhető.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.