BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezöldül az Amazon: lecserélik a műanyag légbuborékfóliákat

A világ legnagyobb csomagszállító cége hadat üzent a nehezen újrahasznosítható műanyagoknak és áttér a környezetbarát papírra. Az Amazon célja, hogy teljesen lecseréljék a műanyag légbuborékfóliákat csomagolásaikból és a könnyebben újrahasznosítható papírtöltelékekre álljanak át.

Az Amazon Észak-Amerikában teljesen megszünteti a műanyag kitöltő légbuborékfóliák használatát a csomagolásaiban. A cég közlése szerint már 95 százalékban lecserélték a műanyag légbuborékfóliákat újrahasznosítható papírral, és azt tervezik, hogy még az év végéig teljesen áttérnek a műanyag kitöltőanyagokat a környezetvédelem jegyében.

Amazon Prime box or Amazon shipping box on black background
Bezöldül az Amazon: lecserélik a műanyag légbuborékfóliákat / Fotó: Northfoto

Az Amazon szerint ez 

a változás évente közel 15 milliárd műanyag légbuborékfólia eltávolítását eredményezi.

A papírtöltelék a régi csomagolással ellentétben 100 százalékban újrahasznosított anyagból készül, így lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy könnyedén otthon is újrahasznosítsák az anyagot. Az Amazon szerint a papírtöltelék „ugyanolyan, ha nem jobb védelmet nyújt” – írja a The Verge.

Bár az Amazon már áttért az egyszer használatos műanyag szállítózacskók használatáról Európában és Indiában, valamint alkalmazza az Ausztráliában és Japánban használt mérethez igazított papírcsomagolást, az Egyesült Államokban nehezen térnek át a papírra. Tavaly az Amazon Ohio állambeli raktárában lecserélte a műanyag buborékfóliákat és a légbuborékfóliákat újrahasznosítható papírcsomagolással.

Az Oceana nevű nonprofit természetvédelmi szervezet legfrissebb jelentése szerint 

az Amazon 2022-ben az Egyesült Államokban 208 millió font műanyag hulladékot generált csomagolásaival. 

Habár az Oceana üdvözli az Amazon elkötelezettségét a műanyag légbuborékfóliák eltávolítása iránt Észak-Amerikában, elismeri, hogy még sok munka vár ránk. „Annak ellenére, hogy ez jelentős előrelépés a vállalat részéről, az Amazonnak tovább kell növelnie erőfeszítéseit és teljesítenie kell a többéves elkötelezettségét, hogy átállítsa az Észak-Amerikában található teljesítő központjait a műanyag felhasználásáról” – mondta Matt Littlejohn, az Oceana stratégiai kezdeményezéseinek alelnöke egy közleményben. 

Az Amazonnál 2024 a változások éve, csak nem mindig jó értelemben. A cég áprilisban újabb leépítést jelentett be, ezúttal a számítási felhő üzletágban dolgozók egy nagy csoportjától válnak meg. Az Amazon szerint a legutóbbi leépítés több száz személyt érint az értékesítésben, a marketingben és a globális szolgáltatásokban. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.