Kaputelefont is vittek cserére - "Használt telefonért újat"

Még kaputelefon is akadt azok között a készülékek között, amelyeket legújabb "használt telefonért újat" akciójában gyűjtött vissza a Pannon - emelte ki Majorosi Emese a mobilszolgáltató kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, jót tett a piacnak, hogy az operátorok a begyűjtést ma már összekapcsolják az értékesítéssel.

Ennek alátámasztásául néhány adattal is szolgált: 2004-ben a cégnél még a 100 kilogrammot sem érte el az abban az évben visszahozott használt mobilok súlya, ez az idén viszont már meghaladta a 10 tonnát. A növekedés dinamikájából az sem von le, hogy míg három éve csak mobilkészüléket vettek vissza, az idén cserealapnak elfogadták a nagyobb fajsúlyú vezetékes telefonokat is.

A leadott készülékek hasznosításáról az Electro-Coord Kht. gondoskodik. Ennek kapcsán Tóth Zoltán a nonprofit cég ügyvezetője kiemelte az uniós irányelvek ugyan nem kezelik kiemelten a mobiltelefont, a hazai szabályozás előírja, hogy az évente piacra vitt mennyiség 29,1 százalékát kell visszagyűjteni ahhoz, hogy a készülékek ne legyenek termékdíjasak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.