null

Vége egy korszaknak: visszavonul Rafael Nadal

Rafael Nadal 14 évesen debütált a profik között. A teniszsztár vagyonát tavaly 220 millió dollárra becsülték.

Visszavonul Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője. A 38 éves klasszis csütörtökön a közösségi médiában közölte, a novemberi Davis Kupa-döntőt követően felhagy a profi sporttal.

Rafael Nadal 14 évesen debütált a profik között / Fotó: AFP

Az elmúlt két év különösképpen nehéz volt, egyszerűen már nem tudok játszani úgy, hogy valami ne hátráltatna

– fogalmazott búcsúvideójában a mallorcai sztár.

Nadal 2001-ben, mindössze 14 évesen debütált a profik között, első nagy sikerére nem kellett sokat várnia, a spanyol válogatottal 2004-ben Davis Kupa-győzelmet ünnepelt úgy, hogy legyőzte az akkori világranglista második helyezettjét, az amerikai Andy Roddickot.

A következő évben megkezdte menetelését a Roland Garroson, ahol Pete Sampras 1990-es diadala óta az első tinédzser győztes lett. A francia nyílt bajnokságon egészen elképesztő, 112–4-es mérleggel rendelkezik. A 2008-as pekingi olimpián egyesben aranyérmet nyert, ebben az évben pedig karrierje során először a világranglista élére ugrott.

A leggazdagabb teniszezők tavaly összeállított listájában Roger Federer után többek között a ruhamárkát tulajdonló Serena Williams vagyonát 250, az éttermeket és lakásokat vásárló Novak Djokovicsét 220, míg a Nike-val és a KIA-val számos projektben együttműködő Rafael Nadalét 220 millió dollárra becsülték. 

A legjobb tíz közé aktív teniszezőként 2023-ban Pegula, Djokovics és Nadal mellett Andy Murray tartozott, a wimbledoni és olimpiai bajnok skót vagyona százmillió dollár körül lehet.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.