Magyar tulajdonban az egyik első telekommunikációs szolgáltató

Teljesen magyar tulajdonba került az egyik első hazai alternatív telekommunikációs szolgáltató, az eTel Magyarország Kft., miután eddigi tulajdonosától, a legnagyobb osztrák telekommunikációs szolgáltatótól, a Telekom Austria vállalattól megvásárolta azt az Interware Internet Szolgáltató ZRt.

A 2007. december 11-én aláírt szerződéssel tovább bővítette szolgáltatási körét a több, mint tíz éve piacon levő Interware ZRt., amely már korábban piacvezető pozíciót vívott ki magának a szerverelhelyezés és a domain szolgáltatások terén és meghatározó szereplő a szélessávú internetszolgáltatások piacán. A hangszolgáltatási piacon tett újabb akvizícióval - amely az év eleji NetAid Kft. felvásárlását követi - teljes körű és meghatározó telekommunikációs szolgáltatóvá válik a 100%-os magyar tulajdonban levő Interware ZRt.

"Az organikus növekedés mellett céltudatos stratégia mentén akvizíciókkal is erősítjük telekommunikációs szolgáltatásaink körét" - mondta el Pámer Róbert az Interware ZRt. vezérigazgatója. "Az eddig is sikeres ADSL-nek, a több technológiai platformon nyújtott bérelt vonali és a szerverelhelyezési szolgáltatásainknak biztos alapot nyújtó, megbízható műszaki színvonalat képviselő infrastruktúrával a hang-szolgáltatások terén is az Interware-től megszokott kiváló minőséget szeretnénk nyújtani vállalati és lakossági ügyfeleinknek egyaránt." "Nagyon fontos lépésnek tartjuk a szerződés aláírását, amivel lehetőségünk nyílik arra, hogy jelenlegi és újonnan megszerzett ügyfeleink részére is magasabb színvonalú és minden eddiginél teljesebb telekommunikációs megoldásokat nyújtsunk." - teszi hozzá Sátor Csaba a cég operatív vezérigazgató-helyettese. "Lehetővé válik, hogy új szolgáltatásokat és egymással szoros egységet alkotó, de a telekommunikáció különböző területeit összekapcsoló termékeket vezessünk be ügyfeleink számára." Az Interware ZRt. az akvizíciónak és az ebből eredő szinergiák kihasználásának köszönhetően 2008-ban várhatóan kétszeres, 400 millió Ft feletti EBITDA mutatót és 3 milliárd forintot jelentősen meghaladó árbevételt ér el. Az eTel Magyarország jelenlegi ügyfelei a jövőben is kedvező feltételekkel, az Interware által garantált, jelenleginél is magasabb technológiai és kiszolgálási színvonalon vehetik igénybe az eddig megszokott szolgáltatásokat.

Az Interware Internet Szolgáltató ZRt.-ről A több mint 10 éve piacon lévő, 100 %-os magyar tulajdonban lévő Interware a legjelentősebb magyarországi Internet szolgáltatók közé tartozik.

Organikus fejlődésével, folyamatos innovációval egyértelmű piacvezető pozíciót vívott ki magának a szerverelhelyezés, valamint a domain szolgáltatások terén. Az 1.000 négyzetméteren üzemelő Szerver Hotelben elhelyezett szerverek száma közel 4000, mellyel a magyarországi internetes tartalom közel 60%-át szolgálja ki. A vállalat meghatározó szerepet tölt be az internet hozzáférés szolgáltatások piacán is. Egyaránt kínál ADSL, valamint több technológiai platformon bérelt vonali szolgáltatásokat. A biztos alapot nyújtó, a legmagasabb műszaki színvonalat képviselő infrastruktúrával megvalósított egyedi internetes és távközlési megoldások mellett a cégcsoport tevékenységi körébe tartozik immár az Online Média is. Az Interware nevéhez kapcsolódik az egyik legnagyobb - az altavizsla.hu, a freeweb.hu és a tar.hu alkotta - hazai online média portfolió is. Ügyfelei között a kis- és közepes vállalkozások mellett megtalálhatóak a legjelentősebb magyarországi internet szolgáltatók, nemzetközi távközlési vállalatok, költségvetési szervek.

A folyamatos, évről-évre kétszámjegyű növekedéshez hozzájárulnak az egyéni előfizetőknek nyújtott szolgáltatások is. A cég 2006-ban felkerült a Europe''s 500 - Entrepreneurs for Growth szervezet által közzétett, a leggyorsabban növekvő európai cégeket felsorakoztató előkelő 500-as listájára, 2007-ben pedig a magyar internetszolgáltató cégek közül egyedüliként vehette át a világ egyik legjelesebb tanácsadó cége, a Deloitte által alapított "Technology Fast 50" díjat, amely az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-kelet európai technológiai cég közé sorolja az Interware ZRt-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.