Ökölre mennek a webböngészők - Kiütik az Explorert?

Az Opera böngészőt gyártó norvég vállalat az Európai Unió trösztellenes bizottságához fordult, azt állítva, hogy a Microsoft megsérti a verseny szabályok az Internet Explorerrel kapcsolatban.

A számítástechnikai cég panaszában kijelentette: a Microsoft nem követi az internetes standardeket, és mindent elkövet annak érdekében, hogy az operációs rendszereinek felhasználói kizárólag az Internet Explorerrel böngésszék a világhálót.

Az Opera ezért most arra kéri a piaci versenyt felügyelő európai hatóságot, hogy arra kötelezzék a szoftver óriást, hogy válassza szét a Windows, és az Internet Explorer forgalmazását.

Emellett szeretnék elérni, hogy a Microsoft elfogadja a mások által elismert webes szabályokat, és ne akadályozza a versenyt a piac egyik szektorában sem. Az Opera képviselői szerint a Microsoft monopolhelyzetre törekvő üzletpolitikája miatt bizonyos területeken a felhasználók csak olyan megoldásokhoz jutnak hozzá, amelyek drágák, technikailag nem elég fejlettek, ráadásul használatuk biztonsági kockázatot jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.