PC games: the end?

A statisztikák szerint a vártnál jóval gyengébben szerepeltek az év legjobban várt PC-s játékai, a konzolok számára készült programok viszont eladási rekordokat döntenek.

Az utóbbi időszakban csak az amúgy is kiugróan teljesítő Sims sorozat került be a játékeladási top 10-es listába, az év két legnagyobb figyelemre számot tartó játékszoftvere azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mindössze 84 ezer példány kelt el a jó előre beharangozott Crysis című, csúcstechnológiás grafikát felvonultató háborús játékból. Szinten hihetetlenül gyengén szerepelt az Unreal Tournament című fantasy-akció is, a programot mindössze 34 ezren vásárolták meg eddig. Mindeközben a valós harci helyzeteket emuláló Call of Duty 4 két millió példányban talált gazdára, miután mind Xbox 360-on, mind PS3-on játszható verzióját is kiadták. Nem sokkal marad el mögötte a Guitar Hero 3 sem. A két legnagyobb sláger mellett sikert aratott a kalandos Assassin’s Creed is, és egy régi jó ismerős is tarolt: a Super Mario Galaxy lett a 1,12 milliós eladással az év legkeresettebb Wii játéka lett.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.