Videókampányt indít a Greenpeace a zöldebb játékkonzolokért

A természetvédelmi civilszervezet a Sony, a Nintendo, és a Microsoft játékkonzolok felhasználóit igyekszik meggyőzni: vegyék rá a gyártókat a környezetbarát technológia használatára.

A Greenpeace az elektronikai gyártókkal szemben indított kampányának részeként animációt készített, amelyben a három vállalatot megszemélyesítő karakterek, a Microsoft Master Chiefje, a Nintendo Marioja, és a Sony által bemutatott Kratos közösen harcolnak a károsanyag felhasználás csökkentéséért. A Greenpeace képviselője szerint az késztette cselekvésre őket, hogy a három nagy játékkonzol gyártó szerintük továbbra sem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a termékei gyártásakor felhasznált káros anyagok arányát csökkentse. Mint mondta, a mobiltelefonok, valamint a PC-k gyártói már jelentős előrelépést értek el ezen a téren, itt az ideje, hogy a Sony, a Nintendo, és a Microsoft is kövesse őket.

A felhasználók a Greenpeace jóvoltából megtudhatják, hogy az általuk használt konzol elkészítésekor mennyi mérgező anyagot használtak fel, valamint, hogy mennyire energiatakarékos a termék. Egyúttal támogatásukról is biztosíthatják a zöldszervezetet. A Nintendo úgy reagált, párbeszédet kezd a Greenpeace-szel a kérdésben, de állítja: mindenben megfelel a gyártásra vonatkozó európai környezetvédelmi szabványnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.