Egy új zenelejátszó: nem kell hozzá PC kapcsolat

Az elsősorban háztartási gépeket gyártó Haier cég nemrég mutatta be zenegépét, amelyet az ígéret szerint egyáltalán nem kell számítógéphez csatlakoztatni.

Az Ibiza Rhapsody-nak azért nincs szüksége összeköttetésre az asztali számítógéppel, mert zenetárát az AOL Video és a Rhapsody To Go weboldalakon keresztül lehet feltölteni. Emellett a készülék a vezeték nélküli fejhallgatók használatát is támogatja, így még egy kábeltől szabadulhat meg a felhasználó.

Az Apple iPodjára emlékeztető színes, érintőképernyős kijelzővel rendelkező lejátszó azonban a legjobb esetben is 30 gigabyte-os merevlemezzel rendelkezik, az ára pedig 300 dollár.

Akkumulátora a Wi-Fi kapcsolat fenntartása mellett az ígért 10 helyett hat óra készenléti időre képes. A lejátszó árához hozzáadódik a Rhapsody To Go szolgáltatás költsége is, amely az egy hónapos próbaidőszak után havi 15 dollárt jelent. A 6,35 centiméteres kijelzővel felszerelt Ibizával akár a Mozilla Minimo webböngészője is használható, emellett alkalmas rádióhallgatásra is. Hátránya, hogy a saját készítésű multimédiás anyagok továbbra is csak a számítógéphez történő csatlakoztatással tölthetőek fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.