Nem szeretne farkas lenni? Átváltozhat!

A WolfQuestben egy a Yellowstone Nemzeti Parkban élő farkas bőrébe bújhatunk, a játék során pedig mindent meg kell tanulnunk, ami egy farkas számára a túléléshez szükséges.

Grant Spickelmeier, a Minnesotai Állatkert projektvezetője elmondta: a játék első verzióját december 20-tól tették fel ingyenesen letölthető formában a honlapjukra, azóta pedig több mint 13 ezren próbálták ki az egy, és a több játékosra épülő verziót is. A szakértő szerint a program a farkasok valódi életét szimulálja: a játék során a szereplőknek meg kell tanulniuk vadászni, a területüket megvédeni, és végül saját családdal egy új falkát alapítani.

A szoftvert egy oktatási program keretében fejlesztették ki, célközönségüknek a tizenéveseket tekintik, mivel az amerikai tapasztalatok azt mutatják: a korosztály ma már alig-alig jár állatkertbe, a WolfQuest pedig visszahódíthatja az elpártolt közönséget. Talán még fontosabb azonban, hogy a szakértők szerint a játék megváltoztathatja a fiatalok természettel kapcsolatos hozzáállását, felhívva a figyelmet a környezetvédelem szerepére. 2008-ban a szoftver továbbfejlesztésére készül a csapat: a tervek szerint a játékosak hamarosan az egész Yellowstone parkot bebarangolhatják virtuálisan.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.