Puskalövést imitáló mellény, robot mackó, rádió süketeknek – a CES legnépszerűbb készülékei

A legfrissebb elektronikai termékeket felvonultató amerikai CES kiállításon az élethű játékok, és a multimédiás eszközök kaptak hangsúlyt.

A Consumer Electronics Show mintegy 2 700 vállalatot vonultat fel, akik több mint 20 ezer új elektronikai berendezést mutatnak be a nagyközönségnek. A BBC a legérdekesebb termékekből válogatott.

A digitális fotózás kedvelőinek szerezhet örömet az Eye-fi nevű fejlesztés. Ez a memóriakárta Wi-fi kapcsolatot is képes felépíteni, így a fényképezőgépbe téve az rögtön vezeték nélküli eszközzé válik, a felhasználó pedig máris feltölthető képeit például egy közösségi internetes portálra.

A számítógépes játékokat teszik minden eddiginél életszerűbbé az a mellény, amely a légnyomás szabályozott megváltoztatásával szimulálja a különböző helyzeteket. Ha a játékos felveszi a golyóálló verziókhoz hasonlító mellényt, "kicsiben" átélheti, milyen találatot kapni a harcmezőn vagy zuhanórepülésbe kezdeni egy vadászrepülővel. A kisebb gyerekeknek kedveztek a gyártók a számos most bemutatott intelligens játékkal. A Woowee Alive sorozat játék mackói, és oroszlánjai a valódi állatok viselkedését emulálják, a korábbi gyakorlattól eltérően pedig már bundájuk is van. Az oroszlánkölyök elalszik, ha öt percre magára hagyják, illetve ellazul, ha a tarkójánál fogva emelik fel. A robotok között akadtak házőrző típusúak is. A Rovio négy keréken gurulva, és helyzetét GPS-en bemérve járja a lakást, a környezetet bármilyen irányban szabadon forgó kamerájával méri fel, és mobiltelefonról vagy konzolról is irányítható.

De a hagyományos multimédiás alkalmazások felhasználói sem maradnak újdonság nélkül: a VideoReDo évekkel ezelőtt bevezetett video szerkesztő programját új képességgel ruházta fel: a szoftver a képernyőn látott tartalom alapján kivágja a televízió tunerrel rögzített adásokból a reklámokat.

BBC News

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.