BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Olyan tíz millió körül biztos kapnék"

Nemcsak a menedzserszerződéssel dolgozó MÁV vezetőknek, de a vasutas szakszervezetek vezetőinek is 10 millió forint feletti végkielégítés járna, ha felmondana nekik a társaság - tudta meg a Magyar Nemzet.

„Olyan tíz millió körül biztos kapnék” - Bárány Balázs szakszervezeti alelnök elismerte, nagy végkielégítést kapna, ha a MÁV elbocsátaná. Nem ő az egyetlen. A Magyar Nemzet tudomása szerint több olyan szakszervezeti vezető van, aki magas keresete miatt milliós végkielégítéssel távozna.

„Ezt a törvény szabályozza, úgyhogy ezt semmifajta függő helyzet nem eredményezheti, ezt törvény szabályozza, nem fogjuk a munkáltató talpát nyalni” – mondta Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke.

A többmilliós MÁV-os végkielégítések napok óta téma. Egy hete derült ki, hogy két elbocsátott MÁV vezető 85, illetve 59 millió forintot kapott, a vasút szerint jogszerűen.

A szakszervezetek saját pénzükről ugyanezt mondják, de szerintük a menedzseri pénzeket nem lehet összehasonlítani az ő juttatásaikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.