BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Háromszor gyorsabb lett a Twitter

A mikroblog oldal egy speciális Java szervertechnológia bevezetésével jelentősen gyorsította az oldal letöltődését és a kereséseket.

A Mashable tudósítása szerint a Twitter blogbejegyzésben közölte: háromszor gyorsabb vált a keresője, így a látencia a korábbi 800 milliszekundumról 250 milliszekundumra esett vissza.

A Twitter a japán földrengés és cunami kapcsán kialakuló hatalmas mennyiségű keresés kapcsán javította fel a szolgáltatást. A Java Blender nevű technológiája a cég szerint csökkenti a szükséges szerverek számát és a költségeket is.

A Twitter menedzsmentje abban reménykedik, hogy a javításnak köszönhetően stabilan gyorsabbá válik a napi 1 milliárd keresést kezelő mikroblog oldal használata és egyben ritkábban jelenik meg a "fail whale", vagyis a szolgáltatás átmeneti működésképtelenségét jelző bálna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.