BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt a ChatGPT, a fejlesztők hallgatnak

A probléma már megvan, de a fejlesztők szótlanok. A ChatGPT a világ legforgalmasabb csetbotja, így meglehetősen érdekes, hogy a fejlesztő és fenntartó cég egy szóval nem kommentálta az esetet.

Leállt a világ legforgalmasabb csetbotja, a ChatGPT. Már hétfőn érkeztek olyan visszajelzések, hogy a vártnál hosszabb ideig gondolkodik a mesterséges intelligencia a válaszokon, keddre viszont teljesen elérhetetlenné vált az oldal. Először a képekkel kapcsolatos kéréseket nem tudta teljesíteni, később pedig már az oldal sem töltött be.

openai, chatgpt
Leállt a ChatGPT, a fejlesztők hallgatnak / Fotó: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A csetbotot fejlesztő OpenAI egyik közösségi platformján sem szólalt meg, így csak a saját figyelő oldalukról lehetet annyit tudni, hogy már dolgoznak a problémán. Érdekes, hogy a cég egy rövid üzenettel sem nyugtatja a felhasználókat, akiknek száma hétről hétre csak növekszik. Még érdekesebb, hogy 

a fejlesztők már tudják, mi a probléma, csak velünk nem tudatják.

Lehetséges, hogy valamilyen kibertámadás érte a ChatGPT-t, vagy meghibásodott egy szerver, de a közösségi médiában többen is azon a véleményen vannak, hogy egy előre be nem jelentett nagy frissítést kap a csetbot. Ez utóbbi elég esélytelen, ugyanis a cég egyáltalán nem profitálna egy be nem jelentett frissítésből. Való igaz, korábban már beígértek nagy változásokat, de azokat valószínűleg előre betervezett időpontban fogják aktiválni, hogy a felhasználók tudják, miért elérhetetlen a szolgáltatás.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.