BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple közkedvelt funkciót vesz át az Androidtól

Az androidos eszközök egyik közkedvelt funkciója, hogy szabadon rendezgethetjük az ikonokat, és teljes szabadságot élvezünk a kezdő képernyőnk testreszabásában. Az Apple eszközein eddig nem voltak elérhetők ezek a funkciók, most viszont az iOS 18 megjelenésével az iPhone-tulajdonosok is lehetőséget kapnak a személyre szabott képernyők megalkotására.

Az Apple eddig nem engedte, hogy az iPhone-tulajdonosok nagy változtatásokat eszközöljenek telefonjuk kezdő képernyőjén, de az új operációs rendszerrel megváltozik minden. Az almás cég eddig kevés dolgot vett át az Android megoldásaiból, most viszont úgy tűnik, hajlandók újítani: legújabb operációs rendszerük, az iOS 18 meg fogja engedni a felhasználóknak, hogy könnyen személyre szabhassák a kezdő képernyőket.

Apple IOS 18 Photo Illustrations
Az Apple közkedvelt funkciót vesz át az Androidtól / Fotó: NurPhoto via AFP

A cég már korábban, az iOS 14 megjelenésével tett lépéseket a személyre szabhatóság irányába, amikor a Siri képes lett pár parancsot végrehajtani, amely megváltoztatta a kezdő képernyőt. Az iOS 18 viszont végre ennél sokkal többet fog kínálni:

például egy színező eszközzel az összes ikon színét megváltoztathatjuk, átlátszóságukat is beállíthatjuk, és könnyebb lesz elrendezni is őket.

A The Verge újságírója már kipróbálhatta az egyelőre beta-tesztelés alatt lévő operációs rendszert, és elmondta, hogy teljesen szabadon rendezhette és színezhette az ikonokat, így egy teljesen letisztult kezdőképernyőt tudott létrehozni. Az új elrendezési funkciókkal az is megoldható, hogy csökkentsük az ikonok kavalkádját, így kevesebb inger éri a felhasználót. Az iOS 18 idén ősszel válik elérhetővé.

Az Apple kényelmetlen helyzetben van mostanában, ugyanis nemrég egyelőre nem tisztázott okok miatt számos ügyfél számlájáról kisebb-nagyobb összegeket vont le az Apple Pay. A cég szerint technikai probléma miatt tévesen levont összegek visszatérítése folyamatban van. Június 26-án az Apple egy technikai hibája miatt összesen 780 ezer darab tranzakcióra került sor mintegy kétmilliárd forint értékben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.