BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai Gordon vezérigazgató lett egy nagy magánpiaci tanácsadó cégnél

A volt magyar miniszterelnök tizenhárom éve dolgozik a londoni székhelyű Campbell Lutyensnél. Most vezérigazgatónak nevezték ki.

Bajnai Gordon egykori magyar miniszterelnök egy európai magánpiaci tanácsadó cég, a Campbell Lutyens vezérigazgatója lett – írja a Private Equity News. Bajnai Andrew Sealey utódja lesz, aki 2003 óta látta el a pozíciót, a továbbiakban a társaság igazgatóságának elnökeként folytatja.

Bajnai Gordont vezérigazgatónak nevezte ki egy londoni magánpiaci tanácsadó cég / Fotó: AFP

A volt kormányfő 13 éve dolgozik a Campbell Lutyensnél, kezdetben tanácsadó volt, mielőtt 2017-ben teljes munkaidőben csatlakozott hozzá. 2019-ben vette át a globális infrastruktúrával és energiaátmenettel kapcsolatos részleg irányítását, építve a vállalat piacvezető pozíciójára az ágazatban. Új szerepében továbbra is ellátja majd az infrastrukturális részleg vezetését. 

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos volt, majd 2009–2010 között lett miniszterelnök az MSZP és az SZDSZ támogatásával. 2012-ben egy mozgalmat hozott létre, aztán alapítója volt az Együtt nevű pártnak. A 2014-es választáson végül a baloldali ellenzéki pártok nagy része összefogott, és Bajnai visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Később a Meridiam Infrastructure csoport operatív igazgatója lett, onnan érkezett a Campbell Lutyenshez. 

Bajnai Gordon közéleti szerepvállalása a DatAdat csoporton keresztül aktivizálódott újra. Karácsony Gergely 2019-es önkormányzati kampányában töltött be szerepet a cégen keresztül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.