BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maffiózók és eszkortlányok a pesti éjszakában: leszámol a tévhitekkel a nagy kaszinókutatás

A kaszinókkal kapcsolatban sok az előítélet, többen is az alvilági alakok szórakozásának tartják.

A kaszinókban sosem járók mintegy 50 százaléka gondolja azt, hogy a törzsközönséget maffiózók és eszkortlányok alkotják – derült ki a Budapesten található öt kaszinót – Atlantis, Tropicana, Corvin, Sofitel, EuroCenter – üzemeltető LVC Diamond által készített kutatásból.

Successful,Men,And,Women,Partying,In,Luxurious,Casino.,Young,People
kaszinó
A kaszinókat sokan a gazdagok szórakozásának tartják / Fotó: Shutterstock

A válaszadók fele gondolja úgy, hogy maffiózók gyűjtőhelye a kaszinók világa, 40 százalék szerint pedig eszkortlányokkal vannak tele a termek. Szintén gyakori elképzelés, hogy a hölgyek nem is a játék öröméért járnak kaszinóba, szerepük a biztatásban merül ki, adott esetben pedig kétes szolgáltatásokat is nyújtanak a vendégeknek.

„Az elérhető nyeremény mértéke és a hollywoodi filmekben mutatott kép miatt erőteljes a kaszinók exkluzív, fényűző imázsa. Ebből asszociálunk egy olyan játékosi rétegre, amelynek tagjait üzletemberek, akár maffiózók is alkotják, de mindenképpen vagyonosak, és ennek megfelelően a megjelenésük is nagyon elegáns. Úgy képzeljük, hogy drága italokat fogyasztanak, sok pénzzel játszanak, a veszteség pedig nem jelent számukra problémát” – ismertette a felmérés eredményeit Tulik Ágnes, a Las Vegas Casinókat üzemeltető LVC Diamond marketingigazgatója.

A fentiektől érezhetően eltérő a véleményük azoknak az embereknek, akik már legalább egy alkalommal jártak kaszinóban, vagy akár visszatérő vendégeknek számítanak. Az ebbe a csoportba tartozó válaszadók azt tapasztalták, hogy a közönséget átlagos jövedelmű és hétköznapi foglalkozásokat űző személyek alkotják. Ők már nem gondolják azt, hogy az alvilághoz kapcsolódó mesterségeket űzők aránya magas lenne a kaszinóvendégek körében.

A kutatás rávilágított arra is, hogy néhány látogatás után a gátak nagy része leomlik, az emberek többsége leszámol a negatív előítéleteivel, és bátrabban tér vissza a kaszinóba annál, mint ahogy első alkalommal bemerészkedett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.