BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Rheinmetall armaments group

Páncélosokat adott Ukrajnának a német fegyveróriás

A hadrendből kivont Mardereket a német kormány finanszírozásával, felújítva és üzemképessé téve adták át Ukrajnának. A Rheinmetall pedig ezeken kívül Leopard harckocsikat is szállított Kijevbe.

A német Rheinmetall fegyveripari konszern újabb húsz darab Marder típusú lövészpáncélost adott át Ukrajnának.

Rheinmetall armaments group
A Rheinmetall a Marderek mellett Leopard harckocsikat is küldött Kijevbe / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Rheinmetall pénteki közlése szerint a kiszállítást 2024 harmadik negyedévében teljesítették. A kijevi vezetésnek eddig mintegy 200 darabot szállítottak a német gyártmányú lövészpáncélosból. 

A fegyveripari konszern a Mardereken kívül Leopard harckocsikat is szállít Ukrajnának.

A német hadsereg, a Bundeswehr az 1970-es években állította hadrendbe a Mardereket, amelyek korszerűsített formában máig szolgálatban vannak.

2015 óta azonban a típust fokozatosan felváltják a Puma lövészpáncélossal. A hadrendből kivont Mardereket 2022 óta – a német kormány finanszírozásával – felújítva és üzemképessé téve átadják Ukrajnának.

Hatalmas olasz tanküzletet kötött a Rheinmetall, Magyarország is érintett

Története egyik legnagyobb üzletét kötötte Olaszországban a német Rheinmetall, amely olasz versenytársával, a Leonardóval áll össze. A Rheinmetall olyan tankokat szállít, amelyek részben magyar gyártásúak lesznek.

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.