BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Marvel-fordulópont: mi vár a szuperhősökre a Deadpool sikere után?

A Deadpool & Rozsomák hatalmas siker a Marvelnek, viszont ez még nem mentette meg a stúdiót a mélyrepüléstől. A Marvel számára az igazi megmérettetést a jövő februárban érkező következő Amerika Kapitány fogja jelenteni: akkor kiderül, hogy a rajongók valójában újra hisznek a szuperhősökben, vagy csak Deadpoolék újabb kalandja érdekelte őket.

A Marvel örülhet, ugyanis az utóbbi évek bukdácsolásai után úgy tűnik, hogy a júliusban berobbanó Deadpool & Rozsomák új lendületet adott a szuperhősök kedvelőinek. Noha a Marvel fejese, Kevin Feige és a harmadik Deadpool-film rendezője, Shawn Levy nem értettek egyet abban, hogy most a Deadpool & Rozsomák része-e a Marvel fázisokban megvalósuló terveinek, az viszont biztos, hogy kicsit befoltozta a lyukakat a rajongók bizalmán. Viszont egy fecske nem csinál nyarat, ahogy egy Deadpool film sem képes önmagában megmenteni egy dollármilliárdos franchise-t – a kérdés tehát, hogy ez a lendület kitart-e a Marvel valódi megmérettetéséig, a közelgő Amerika Kapitány: Szép új világig, vagy folytatja útját a süllyesztő felé.

2018 - Avengers: Infinity War - Movie Set, Marvel
Marvel-fordulópont: mi vár a szuperhősökre a Deadpool sikere után? / Fotó: ZUMAPRESS.com / MEGA

Mit jelent a Marvel számára a Deadpool & Rozsomák sikere?

A Marvelek katasztrofális bevételi eredményei után a stúdiónak sürgősen szüksége volt egy újabb sikerre. Szerencséjükre Deadpool véres kalandja és Hugh Jackman Rozsomákként való visszatérése meghozta a várt eredményt: a film Amerikában 205 millió dollárt, világszinten pedig közel 440 millió dollárt termelt a nyitóhétvégéjén. 

A Deadpool & Rozsomák a héten még az egymilliárd dolláros álomhatárt is átlépte

a Pókember: Nincs hazaút óta ez volt az első Marvel-film, ami erre képes volt. 

A Deadpool harmadik felvonásának sikere éppen a megfelelő időben érkezett a Marvel számára: a franchise közeledik a következő nagy csapatfilmekhez, és a Marvel Filmes Univerzumnak szüksége van arra, hogy a közönség újra elköteleződjön a szuperhősök mellett. Míg a film bizonyítja, hogy a nézők hajlandóak beülni a mozikba kedvenc karaktereik miatt, ez még nem jelenti azt, hogy elkötelezettek a Marvel brand iránt.

A Marvelnek most élvezi kell a Deadpool & Rozsomák sikerét, de a rögös út még csak most kezdődik: az Amerika Kapitány: Szép új világ lesz a következő nagy megmérettetés, és egyben egy izgalmas teszt is lesz a Marvel számára. Bár a közönség számára már ismerősök a film által felsorakoztatott karakterek, mégsincs akkora rajongótáboruk, mint például Chris Evans Steve Rogers-ének – írja a ScreenRant.

A Marvel nagy bejelentései

Ha az Amerika Kapitány: Szép új világ sikeres lesz, az azt jelzi majd, hogy a Marvel jó úton halad a Deadpool & Rozsomák sikere után. Azonban ha a film kudarcot vall, akkor még nagyobb nyomás nehezedik majd az elmúlt napokban bejelentett filmekre. A D23 esemény kapcsán a Marvel több eddig kissé sötétben tartott projektjéről is lerántotta a leplet:

az expón jelenlévők láthatták a Thunderbolts* és a Fantasztikus Négyes: Első lépések előzeteseit, valamint az új Amerika Kapitány második kedvcsinálóját is.

Az már augusztus elején kiderült, hogy a két új csapatfilm szintén Bosszúálló-filmek lesznek: a Doomsday és a Titkos háború, valamint arról is lerántották a leplet (szó szerint), hogy a Doomsday címszereplőjét, Doktor Doomot Robert Downey Jr. fogja alakítani. Továbbá három sorozatról is lehullt a lepel:

  1. az expón láthatták a Daredevil: Born Again sorozat előzetesét, ami a korábbi Netflixes Daredevil sorozat folytatása lesz;
  2. továbbá megmutatta magát a Mindvégig Agatha sorozat is;
  3. végül pedig új információkat árultak el a készülő Ironheart sorozatról is, ami a Fekete Párduc 2. részében megismert Riri Williamsre fókuszál.

Tehát elmondható, hogy a Marvelnek komoly tervei vannak a következő évekre. A sikerhez viszont hallgatniuk kell a nézői visszajelzésekre, ugyanis csak akkor van esély arra, hogy újra visszanyerjék a rajongók bizalmát. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.