BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyenre még nem volt példa: a MÁV új vezetője a Facebookra költözött

Szeptember 1-jével a MÁV élére Hegyi Zsolt került, aki pár napja regisztrálta magát a Facebookra.

Három napja Hegyi Zsolt, a MÁV csoport új vezérigazgatója regisztrálta magát a Facebookra, azonban a pár nap alatt még nem épített ki széles követőtábort: jelenleg 22 kedveléssel és 33 követővel rendelkezik. Összesen hét fotót posztolt a közösségi oldalán, és egy videót osztott meg a HÉV-ügyben.

Forrás: Facebook / Hegyi Zsolt vezérigazgató, MÁV csoport

Lázár János építési és közlekedési miniszter még augusztus közepén jelentette be, hogy ötpontos közlekedési akciótervet készített a kormány, illetve a MÁV élére Pafféri Zoltán helyére Hegyi Zsoltot, a MÁV-Start szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettesét nevezik ki vezérigazgatónak szeptember 1-jével. 

Az új vezérigazgató nemrég elmondta, hogy a következő öt-nyolc évben 

a MÁV-nak legalább 1500 milliárd forintra volna szüksége a teljes vasúti járműpark modernizálásához. 

Arról is beszélt, hogy az Európai Beruházási Banktól kért egymilliárd eurós hitellel és a magyar állam által hozzátett egymilliárd eurós önerővel 15 projektet indítanak el, nagy részük pályakorszerűsítést foglal magában. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy fontos Magyar Közlöny-szám jelent meg: a 74 oldalon át sorolt kormányzati döntések között ugyanis szerepel az állami építési beruházások koncepciójának elfogadása is. A közlekedés kapcsán a célok egyértelműek: a vidék élhetőségének javítása, megtartóerejének növelése. Ebbe beletartozik a vidéki területek, külön a járásszékhelyek elérésének javítása.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.