BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lego: ezek a halloween és a karácsony legtalálóbb szettjei

A Lego minden évben meglepi a rajongókat új tematikus szettekkel és nincs ez máshogy idén sem. Az idei halloween- és karácsony-szezon is több érdekes Lego-készlettel bővül, de vannak visszatérők is, amelyek népszerűsége évről évre töretlen.

Lassan, de közeledik karácsony, előbb viszont még lesz egy ünnep, mely hazánkban nem annyira honos. A halloween nyugaton igenis nagy ünnepnek számít és ezt sok webáruház is így gondolja, ugyanis ekkor nagy leárazások szoktak lenni. Nincs ez máshogy a Legónál sem, ahol minden évben fellelhetőek új halloweeni szettek, de idén már a karácsonyi kiadásokba is bepillantást nyerhettünk. Mutatjuk, hogy melyik ünnepi Lego-szettekkel érdemes meglepetést okozni, ha témában szeretnék maradni.

What's This? LEGO Unveil Set Honouring Tim Burton's Nightmare Before Christmas
Idén végre elérhető lett a Karácsonyi lidércnyomásból készült Lego-szett / Fotó: ZUMAPRESS.com

Karácsony halloweenkor

Hogy karácsonyi vagy halloweeni film Tim Burton legendás stop-motion alkotása, a Karácsonyi lidércnyomás, az egy örök rejtély, viszont sokan előveszik évről évre, hogy átéljék Rosszcsont Jack csínytevéseit. Valószínűleg a film és a Lego rajongói már régóta vártak egy olyan szettre, ami feldolgozza a film egyedi világát, nemrég pedig valóra is váltották az álmukat.

A Karácsonyi lidércnyomás szett (tételszám: 21351) tartalmazza Halloweenváros több nevezetes épületét,

és megannyi Lego-figurát, köztük maga Jack és Zéró, a szellemkutyája. A készlet 2193 darabból áll és 82 490 forintért lehet miénk.

Ez a Lego-szett, nem mond „csütörtököt”

Nem megyünk messzire Tim Burtontől, ugyanis neki köszönhetjük 2022 sikersorozatát, a Wednesdayt. Az Addams Familyből ismert Wednesday Addams középiskolai rémségeit feldolgozó sorozat azonnal sikert aratott a Netflixen a tengeren innen és túlon is. Meglepő, hogy két évet kellett várni, hogy Lego-készlet érkezzen belőle,

most viszont már elérhető a Wednesday Addams Figure (tételszám: 76780), ami 20 990 forinttért landolhat a kosarakban.

A készletben egy kétféleképpen felöltöztethető Wednesday Addams-figura lapul, ami egy, a középiskolát ábrázoló pulpituson áll. 

Korai karácsony

A Lego egyik legnépszerűbb sorozata a Téli falvacska, ami minden évben bővül egy épülettel. Most viszont nem ajándékboltot vagy meghitt alpesi házikót kapunk, hanem a Télapó birodalmába kalauzolnak el minket:

a Mikulás postahivatala (tételszám: 10339) magával a pirosruhás jótevővel és pár manóval érkezik,

valamint még egy hőlégballont is kirakhatunk a postahivatal mellé. Az új készlet tökéletesen illeszkedik a Téli falvacska többi darabjához, így könnyen kiegészíthetjük a sorozatot. A Mikulás postahivatala 42 990 forintba kerül. 

Nincs karácsony Kevin nélkül

Szintén egy régi álma volt sok Lego-rajongónak, hogy végre összerakhassa a Reszkessetek betörőkből ismert McCallister-házat. Ez az álom 2021-ben valósággá vált és azóta is folyamatos népszerűségnek örvend a készlet.

A LEGO® Ideas Home Alone készlet (tételszám: 21330) részletesen bemutatja a McCallister-házat,

és betekintést enged Kevin csapdáiba is. A szettben 5 figura található és külön látványt nyújt, ha világítós kockákkal egészítjük ki a házat. A McCallister-ház már a borsosabb Lego-szettek közé tartozik, ugyanis 121 990 forintért lehet miénk.

Sarlacc Bricks! LEGO Release Jabba The Hut's Sail Barge Set
Jabba bárkája október 6-ától lesz rendelhető / Fotó: ZUMAPRESS.com

Ráadás a messzi-messzi galaxisból

A Lego már évek óta töretlen sikerrel dobja piacra a gyűjtői kiadású, igen nagy szetteket, ugyanis sokakat nem tántorítanak el a többezer darabos, drágább készletek. Az évek során talán a Star Wars tematikájú darabok voltak a legnépszerűbbek, élükön

  • az Ezeréves sólyommal, 
  • a Birodalmi csillagrombolóval,
  • és az AT-AT birodalmi lépegetővel,

de úgy tűnik, hogy a játékgyártó cég a messzi-messzi galaxis minden zugát meg szeretné nekünk mutatni.

Legújabb gyűjtői kiadású Star Wars készletük a Jabba vitorlás bárkája™ (tételszám: 75397),

ami már elérhető a Lego Insiders-tagoknak, mindenki más pedig október 6-ától tudja majd megrendelni a legendás hajót, nem kevesebb, mint 204 990 forintért.

Teljesen megújul a Lego: történelmi változást vezetnek be

A Lego a cég fennállás óta először olyan anyagi döntést hozott, amely számára nem kedvező, a környezetre nézve viszont annál inkább. Már hónapok óta beszélnek arról, hogy a környezetvédelem érdekében kísérleteznek más anyagokkal, amivel leválthatnák az építőkockák összetételét, most pedig megtalálták a megoldást. A Lego hajlandó drágább alapanyagot használni, csak azért, hogy jobban védje a környezetet – ez viszont azt is jelenti, hogy a készletek is drágábbak lesznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.