BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Lightning thunder storm in Greece

Figyelmeztet a meteorológus: előjel nélkül csaphat le egy hidegfront vasárnap

A vasárnap érkező hidegfront hatásáról a HungaroMet Zrt. siófoki obszervatóriumának vezetője elmondta, a változó irányú szél gyorsan északnyugatira fordul, a legerősebb széllökések rövidesen 45–55 kilométer per óra sebességűek lesznek, de 60–65 kilométer per órás erősségűek is előfordulnak. Horváth Ákos tájékoztatása szerint 14 óra körül várható a gyorsan mozgó, éles hidegfront megérkezése a Balatonhoz, amikor sokan tartózkodhatnak a tóban.

Vasárnap kora délután jól látható előjel nélkül csaphat le egy hidegfront a Balatonra, helyenként viharos széllökésekkel – közölte a HungaroMet Zrt. siófoki obszervatóriumának vezetője szombaton az MTI-vel.

Időjárás, hidegfront
Időjárás: a hirtelen jött hidegfront meglepheti a Balatonban tartózkodókat vasárnap (Fotó: NurPhoto via AFP)

Horváth Ákos tájékoztatása szerint 

vasárnap 14 óra körül várható a gyorsan mozgó, éles hidegfront megérkezése a Balatonhoz.

A közeledtét csak gyengébb felhőképződés kíséri, előtte akár 35 Celsius fokig is emelkedhet a levegő hőmérséklete, a vízé 26 fok körül alakul, ezért várhatóan tele lesz fürdőzőkkel, hajózókkal a tó – tette hozzá.

A hidegfront hatásáról a meteorológus elmondta, a változó irányú szél gyorsan északnyugatira fordul, a legerősebb széllökések rövidesen 45–55 kilométer per óra sebességűek lesznek. Elsősorban a nyugati medencében viharos, 60–65 kilométer per óra erősségű széllökések is előfordulhatnak – emelte ki. 

A szakember kitért arra is, hogy számottevő csapadék nem várható, viszont gyorsan csökkenni fog a hőmérséklet.

Önmagában egy ilyen hidegfront nem számít rendkívüli időjárási eseménynek, azonban 

egy meleg nyári hétvégén érkezik, amikor nagyon sokan lesznek a vízben

– közölte az obszervatórium vezetője, kérve a fürdőzőket, vízibiciklizőket, csónakázókat, hogy fokozottan figyeljék majd a viharjelzést.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.