BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tucatnyi gyermek sérült meg egy orosz dróntámadásban

Összesen 32 drón támadta Odesszát, ebből 24-et hatástalanítottak az éjszaka. Közben az orosz erők egy ballisztikus és két irányított rakétát is lelőttek az éjszaka.

Hárman meghaltak és 14-en, köztük gyermekek is megsebesültek az Odesszai területen, a román határ közelében, a Duna mellett fekvő Izmajil ellen péntek hajnalban indított orosz dróntámadásban – közölték pénteken a helyi hatóságok.

Russian drone attack on Odesa
orosz
dróntámadás
Odessza
Az orosz dróntámadásban három felnőtt életét vesztette / Fotó: NurPhoto via AFP

A nagyszabású terrortámadás több helyen tüzet okozott, és házakat rongált meg

– írta a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson Oleh Kiper, az Odesszai terület kormányzója. Az éjszakai orosz rakétatámadások Dnyipróban egy ipari létesítményben okoztak károkat és tüzet – írta a Telegramon Szerhij Liszak, a Dnyipropetrovszki terület kormányzója, hozzáfűzve, hogy a régiót ért drón- és bombatámadások kárt okoztak az infrastruktúrában, de egyelőre halálos áldozatokról nem értesültek.

Az ukrán légierő közlése szerint az oroszok által indított 32 drónból 24-et hatástalanítottak az éjszakai támadás alatt. 

Az egyik drón viszont belépett Románia légterébe – írták a Telegramon. Az orosz erők egy ballisztikus és két irányított rakétát is lelőttek az éjszaka – tette hozzá közleményében az ukrán légierő.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.