BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokon belül kézhez vehetik a nemzeti konzultáció leveleit

Már postázzák a nemzeti konzultáció leveleit, elsőként a budapestiek otthonába érkeznek. Mikulás napjáig minden magyarországi felnőtt lakos megkapja a leveleket.

Budapesten kezdődött meg a nemzeti konzultációs levelek kézbesítése, a fővárosban élők a következő két hétben megkapják őket. A fővárost követően vidéken ütemezetten zajlik majd a kézbesítés, az irányítószámok emelkedő sorrendjében.

Már postázzák a Nemzeti Konzultációs leveleket / Fotó: Kocsis Zoltán
Már postázzák a nemzeti konzultációs leveleket / Fotó: Kocsis Zoltán

A mintegy 7,6 millió küldemény kézbesítése országszerte hat hetet vesz igénybe, azaz december 6-ig mindenki megkapja ezeket a leveleket. 

A küldemények közönséges levélként nem igényelnek személyes átvételt, azaz a postaládába kézbesítik a postások. 

Amennyiben valaki nem kap kérdőívet, annak több oka is lehet. Elképzelhető, hogy valamilyen adatbázisból letiltotta a címadatait, de az is előfordulhat, hogy valaki egyszerűen más lakcímen tartózkodik, mint ami a hivatalos személyi adat- és lakcímnyilvántartóban szerepel. Aki érintett, érdeklődjön az ingyenesen hívható 1818-as kormányzati ügyfélvonalon. 

A nemzeti konzultációban szereplő kérdésre adott válaszleveleket 2024. december 20-ig lehet díjmentesen visszaküldeni.

Indul az új nemzeti konzultáció – megérkeztek a kérdések

Az új gazdaságpolitikáról szóló nemzeti konzultáció címe: Magyarország meg tudja csinálni, és elsősorban a magyar gazdaság, a családok, a béremelkedés, a kkv-k és a lakhatás áll a középpontjában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.