BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor elárulta, hogy mikor kezdődik a nemzeti konzultáció

A gazdasági semlegességről szóló stratégiát meg kell erősíteniük a magyaroknak is. A nemzeti konzultáció segítségével a magyarok ellensúlyozhatják a kormányra nehezedő nemzetközi nyomást is.

A gazdasági semlegességről szóló nemzeti konzultációt még a hónap közepén jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, majd péntek reggeli, Kossuth rádiós interjújában Orbán Viktor miniszterelnök is említette a témát, mondván, a nemzeti konzultációra azért van szükség, hogy megerősítse a kormány elgondolását.

ORBÁN Viktor
Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban, nemzeti konzultáció
Orbán Viktor szerint a nemzeti konzultációra szükség van / Fotó / Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A kormányfő a Facebook-oldalán aztán újabb részleteket árult el a gazdasági témájú nemzeti konzultációról, már azt is lehet tudni, hogy mikor kezdődik a párbeszéd a kormány és az emberek között. A miniszterelnök bejegyzése szerint már hétfőn elkezdődik a dialógus, és Orbán Viktor arra kérte a magyarokat, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációt. A kormány ugyanis csak egyetlen dologra tud hivatkozni Brüsszellel szemben: a magyarok akaratára.

A miniszterelnök szerint 

amiben a magyarok egyetértenek, azt Magyarország megcsinálja. 

A kormányfő bejegyzésében egy fotó is látható a frissen kinyomtatott kérdőívről. A nemzeti konzultáció eszközével utoljára a tavalyi év végétől az idei év elejéig terjedő időszakban élt a kormány, annak a témája a szuverenitás védelme volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.