BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Különleges rakományok érkeznek Kínából

Nő a magyarországi kereslet egy olyan szállítási szolgáltatás iránt, amikor egy-egy konténert több ügyfél, kisebb tételei töltenek meg. Az ilyen rakományokat a Dachser légi és vízi úton is továbbítja a múlt év óta Európa és Ázsia között. A fő küldő ország természetesen Kína.

Jelentősen bővíti szolgáltatási körét a Dachser légi és tengeri szállítmányozási logisztikával, raktározással és egyedi igényekre szabott szolgáltatásokkal foglalkozó részlege: tavaly év végén és az idén új LCL (less than container load – részrakomány) járatokat indítottak egyebek mellett Európa és számos ázsiai kikötő között.

A rakomány több ügyfél által töltött konténerekből áll / Fotó: Dachser

Több ügyfél rakománya kerül egy konténerbe

Ez a heti rendszerességgel, fix időpontokban induló szállítás azon ügyfeleknek előnyös, akiknek árui egy szállítmányon belül nem töltenek meg egy teljes konténert. Az LCL szolgáltatás Magyarországon is nagyon népszerű, ennek köszönhetően a kínai Sanghajból és Ningbóból minden héten indul Dachser LCL konténer közvetlen budapesti érkezéssel – írja közleményében a társaság. A közleményben 

Tamás György, a Dachser Hungary Air & Sea Logistics országigazgatója jelezte, hogy cége a közeljövőben további közvetlen járatok indítására készül.

Az áru felvételét, konténerbe rakodását a Dachser ázsiai kollégái intézik. A kikötőbe érkezett konténernek a magyarországi raktárba történő közúti vagy vasúti útját már a hazai Dachser szervezi. Ott a küldemény átesik az adott ügyfél által kiválasztott vámkezelésen, majd a vég európai logisztikai üzletága eljuttatja a végső címzetthez.

Hasonlóan zajlik az összes küldemény kezelése, hiszen a Dachser a küldemények teljes ellátási láncát menedzseli.

  • Egy ázsiai célállommással rendelkező exportküldeményt például Európán belüli feladójától közúton, teherautóval szállítja a vállalat kijelölt raktárába.
  • Itt állítják össze a konténereket, az egyes küldeményeket más szállítmányokkal együtt berakodják, majd a konténert a kikötőbe szállítják, végül hajón eljuttatják a tengerentúli célállomásra.
  • Itt a Dachser Air & Sea Logistics munkatársai gondoskodnak a vámkezelésről és a végső rendeltetési helyre szállításról.

Hét telephellyel Magyarországon

A Dachser Magyarországon 1999. óta képviselteti magát a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplőjeként, kezdetben Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft., majd 2024-től Dachser Hungary Kft. néven. A pilisvörösvári székhelyű vállalat az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatába 7 telephely tartozik, amelyeken összesen közel 400 munkatárs dolgozik. Napi 24 járatot indít.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.