BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viszik a Huawei új telefonját, mint a cukrot, pedig még be se mutatták

A háromba hajtható telefon óriási sikernek ígérkezik. Az Apple pedig kapaszkodhat a világ legnagyobb piacán, ahol az előző negyedévben kiesett a top öt telefongyártó közül.

Hatalmas érdeklődés övezi a Huawei legújabb, háromba hajtható telefonját a Mate XT-t, amire szombat óta vesz fel előrendeléseket a telefongyártó. A vállalat tájékoztatása szerint hétfőig, tehát mindössze két nap alatt máris több mint 2,7 millió rendelés érkezett a készülékre.

mate xt, huawei
A Huawei Mate XT / Fotó: Huawei

A Huawei közlése mindössze pár órával előzi meg az Apple legújabb iPhone-jainak a bemutatását, amire magyar idő szerint hétfő este kerül sor. A kínai telefongyártó készülékeire még úgy is óriási az érdeklődés, hogy annak hivatalos bemutatója viszont csak kedden következik – jelenti a CNBC.

Hatalmas verseny a legnagyobb piacon

A Mate XT az üzletek polcaira pedig szeptember 20-án kerül ki a tervek szerint, miközben az Apple kizuhant a top 5-ből a kínai telefonpiacon a második negyedév során a Canalys adatai szerint. Ez volt az első olyan negyedév, amikor az első öt hely mindegyikét kínai cégek birtokolták az ország piacán. 

A Huawei a listán a negyedik helyen állt, miután 10,6 millió telefont szállított az időszak alatt.

Az elemzőcég csupán az első öt helyezettről osztott meg adatokat, így az Apple szállításairól csupán az első negyedéves adatok állnak rendelkezésünkre, akkor az almás cég 10 millió iPhone-t adott el.

A Huaweinek nem ez az első összehajtható telefonja, miközben az Apple egyelőre nem gyárt hasonló készülékeket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.