BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vérfürdő Ázsiában!

A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön hároméves mélységbe zuhant, továbbra is a nemzetközi pénzügyi piaci bonyodalmak hatására.

Nem tett jót a piacnak, hogy az amerikai kormány megmenti az AIG biztosítót: ez csak az ijedtséget növelte a bajok mérete felől. Az sem használt, hogy a Fehér Ház szóvivője szerdán egyes megrázkódtatások elviselésére képesnek, kellően rugalmasnak minősítette az amerikai gazdaságot, de elhagyta a másik szokásos megjegyzést, amely szerint az amerikai gazdaság alapvetően szilárd és egészséges. Ezért nem csak a bankok, hanem a nagy exportőrök is vesztettek csütörtökön a tokiói részvénypiacon. A bankok 6-7 százalékkal, a nagy exportőrök, köztük a Sony, 5-9,5 százalékkal olcsóbbodtak a nap folyamán. 

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 260,49 pontos, 2,22 százalékos veszteséggel 11 489,30 ponton zárt, 24,94 százalékkal alacsonyabban az év véginél.

A hongkongi fő mutató, a Hang Seng a tokiói tőzsdezárás idején 7,4 százalékos veszteséggel kétéves mélyponton, a sanghaji összetett mutató 6 százalék közeli, a dél-koreai Kospi mutató 4 százalék körüli, a szingapúri Straits Times mutató 4,5 százalék körüli veszteségben volt.

A csütörtöki tőzsdezárás idején a dollár 104,54 jen volt Tokióban, 0,08 jennel olcsóbb a szerdai későinél. Az euró 150,21 jen, 0,33 jennel drágább a szerdai későinél. Az euró 1,4368 dollár volt, 0,0044 dollárral drágább, mint szerdán későn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.