BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cristiano Ronaldo csapata tízmillió dollárt fizetett volna a magyar válogatott focistáért

Hiába fizetett volna tízmillió dollárt a játékjogáért a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató Al-Naszr futballcsapata, Vancsa Zalán visszautasította a szaúdi klub ajánlatát.

Kész lett volna mélyen a zsebébe nyúlni Vancsa Zalánért az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót is soraiban tudó Al-Naszr labdarúgócsapata, a magyar válogatott támadó azonban nemet mondott a megkeresésre.

Vancsa Zalán még a Lommel játékosaként. A magyar válogatott támadót nyáron tízmillió dollárért vitte volna Cristiano Ronaldo klubja / Fotó: Belga via AFP

Idén nyáron 10 millió dollárt (körülbelül 3,5 milliárd forint) sem sajnált volna a szaúdi klub Vancsáért, az MTK akadémiáján nevelkedett futballista viszont úgy döntött, inkább Belgiumban marad – írta pénteken megjelent cikkében a Nemzeti Sport. A lap úgy értesült, az összegből nagyjából 2 millió dollár (700 millió forint) járt volna a kék-fehér klubnak, ha az üzlet létrejön.

Polyák Balázs, az MTK klubmenedzsere megerősítette, hogy a szaúdi együttes valóban szerette volna szerződtetni a fiatal szélsőt, aki azonban családjával egyeztetve inkább a Gent ajánlatát fogadta el. A menedzser azt is elmondta, hogy az átigazolási időszak utolsó napján a Leicester City és belga fiókcsapata, a Leuven is bejelentkezett Vancsáért, ő viszont tartotta magát a Genttel korábban megkötött szóbeli megállapodáshoz.

Vancsa Zalán 2022 januárjában igazolt a Manchester City nevével fémjelzett City Group tulajdonában lévő Lommelhez az MTK-tól 3 millió euróért (1 milliárd 180 millió forint). A belga másodosztályú csapatban 57 alkalommal lépett pályára, ezeken a meccseken 14 gólt szerzett. Szeptember 4-én innen vette kölcsön a belga élvonalbeli Gent, akik a szezon végén végleg megvásárolhatják a 19 esztendős játékost.

Vancsa 2022 júniusában mutatkozott be a magyar válogatottban az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, azóta még egy alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, idén tavasszal a Koszovó elleni barátságos találkozón a 84. percben beállva csereként kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.