Eljött a második részletének befizetése, amelyet utalással, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ügyfélportálján, valamint mobilapplikáción is rendezhetünk.

20220504 BudapestDugó a fővárosban.Fotó: Bánkúti Sándor BSRipost, 20220504 Budapest, dugó a fővárosban.
Fotó:Bánkúti Sándor
Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

A gépjárműadó második részletét ma, azaz szeptember 15-én kell befizetni a 10032000-01079160 számú, Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Ha valaki átutalással fizet, a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késéssel tudja a befizetőt azonosítani.

Az ügyfélportálon belépéskor a felhasználó azonnal látja a NAV által nyilvántartott adatait és az adószámlája nettó egyenlegét. A hivatal felhívta a figyelmet, ha például valakinek gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan.

Idén is lehetséges az adóbefizetése és az esetlegesen korábban elmaradt összegek rendezése a NAV mobilappjában, a gépjárműadó-menüpontban, pár kattintással – jelezte a vámhivatal. Arra is emlékeztettek, hogy a gépjárműadó első részletét március 15-ig (mivel március 15. munkaszüneti nap, így ténylegesen március 16-ig).