BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Romlott a termék-külkereskedelmi egyenleg

Az egy évvel korrábbinál augusztusban kevésbé pezsgett a magyarországi export és import. A külkereskedelmi termékforgalom a KSH első becslése szerint 671 millió eurót tett ki.

Augusztusban 671 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet a Központi Statisztikai Hivatal első becslése szerint.

külkereskedelmi
Szelídült a termék-külkereskedelmi forgalom augusztusban / Fotó: Balázs Attila

A vizsgált hónapban a magyaroszági export euróban számított értéke 4,1, az importé 4,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest. A termék-külkereskedelmi egyenleg 10 millió euróval romlott. A külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 7,8, az importoldalon 12 százalékkal volt alacsonyabb az előző havinál.

2024. augusztusban:

  • A kivitel értéke 10,9 milliárd eurót (4305 milliárd forintot), a behozatalé 10,2 milliárd eurót (4040 milliárd forintot) tett ki.
  • A termék-külkereskedelmi egyenleg 671 millió euró (265 milliárd forint) volt.
  • A kivitel 75, a behozatal 70 százalékát az EU tagállamaival (EU27 2020) bonyolítottuk le.

2024. augusztusban az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 4,1, az importé 4,2 százalékkal csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.