BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MTÜ: vidéken nem lesz Airbnb-szabályozás

Kizárólag Budapestet érinti a rövid távú lakáskiadás szabályozása, a vidéki Magyarországot a jövőben sem fogja – erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban elhangzott bejelentését Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója.

„A rövid távú lakáskiadás átfogó szabályozása, beleértve a kétéves nyilvántartásba vételi moratóriumot és a tételes átalányadó bevételhez való igazítását, emelését, kizárólag Budapestet érinti, a vidéki Magyarországot sem most, sem a jövőben nem fogja” – foglalta össze az intézkedéscsomag területi hatályát Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a közleményben.

airbnb
A kormány döntött: vidéken nem lesz Airbnb-szabályozás / Fotó: Shutterstock

Tavaly csaknem 15 millió vendégéjszakát regisztráltak Budapesten

Könnyid László ismertetése szerint 

Budapesten 2023-ban 14,2 millió vendégéjszakát regisztráltak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban.

Az idén szeptember végéig 11,7 millió vendégéjszaka keletkezett a fővárosban. A 2023-as összesítés szerint 

  • Siófok 1 117 497, 
  • Hajdúszoboszló 1 111 620, 
  • Hévíz 1 068 724 vendégéjszakát regisztrált, 

messze elmaradva a 2 millió vendégéjszakás határtól.

Idén az első 9 hónap adatai szerint Siófok 1 121 428, Hajdúszoboszló 998 727, Hévíz 886 889 vendégéjszakával rendelkezik, szintén messze elmaradva a fővárosi értéktől – mondta a vendégéjszaka-számokat elemezve Könnyid László a közlemény szerint.

Adóemelésben gondolkodik a kormány, vidéken nem lesz Airbnb-szabályozás – jelezte korábban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

Önálló rendőrörs a bulinegyedben, Airbnb-szabályozás, magánszálláshelyek hasznosítása – itt van a kormány nagy turisztikai akcióterve

Budapesten moratóriumban és adóemelésben gondolkodik a kormány – ezt mondta a rövid távú lakáskiadás, az Airbnb szabályozásáról Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. A szaktárca konzultatív szervezeteként működő Turisztikai Tanácsadó Testület egy 14 plusz 2 pontból álló turisztikai deregulációs programot dolgozott ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.