BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyilvánosan hőbörögnek az Amazon alkalmazottai, a cégvezetés is reagált

A világ egyik legnagyobb cégénél sem fenékig tejfel az élet, az ötnapos irodai jelenlét és a felesleges értekezletek sokak idegeit próbára teszik. Az Amazon alkalmazottai LinkedIn-en találtak egymásra, jött is a válasz a cég részéről.

Egyre több volt vagy jelenlegi Amazon-alkalmazott szólal fel a világ egyik legértékesebb cégénél tapasztalt munkakörülmények ellen, az eddig főként csak belsős üzenetváltások vagy anonim csevegőfalakon közzétett bejegyzések helyét a héten már egy nyilvános és névvel is felvállalt LinkedIn-poszt vette át, melyet szűk egy hét alatt több mint százezer ember látott, és mélyre több száz komment érkezett idő közben – szúrta ki a Bloomberg.

AI IT Photo Illustrations, amazon,
Vannak elégedetlen hangok az Amazonnál /  Fotó: NurPhoto via AFP

Gyűlnek az elégedetlen kommentek az Amazon alkalmazottaitól

A frissen felkapott LinkedIn posztot Stephanie Ramos, az Amazon egy volt alkalmazottja tette közzé, melyben a hölgy azt taglalja, miért hagyta ott kevesebb mint három hónappal belépése után az online kereskedőóriást. 

Rettenetes a bürokrácia a cégnél, semmi sem halad olyan tempóban, ahogy kéne, úton-útfélen fennakad minden folyamat egy túlbuzgó középvezetőben vagy egy teljesen felesleges értekezletben

– fejtette ki tapasztalatát Ramos. 

Az elégedetlen poszt alá százával érkeztek a kommentek, közülük is kitűnik egy pár: például Laura Barry-é, aki 20 éve van a cégnél, most viszont az, hogy mostantól heti 5 napot kell az irodában dolgozzon, már kiverte a biztosítékot. "Úgy érzem magam, mintha egy bankban dolgoznék. Már azon se lepődnék meg, ha még dress code-ot is bevezetnének az ötnapos irodai jelenlét mellé" – írta a nő a LinkedIn-en.

Todd Leonhardt, az Amazon egyik webfejlesztője Andy Jassy-be szállt bele: Jassy vette át a cég vezérigazgatói teendőit Jeff Bezos alapítótól három éve, a webfejlesztő szerint pedig azóta egyértelműen csökkent például az értekezletek színvonala is.

Lehet őt utálni vagy imádni, de Bezosnak volt egy álma, egy célja, volt bátorsága elérni, amit akart. Jassy vezetői stílusa előre felvett beszédekben nyilvánul meg, sokszor még kérdéseket sem lehet neki feltenni 

– emelte ki Leonhardt.

Az alkalmazottak elégedetlenségének ügye akkora hullámokat vetett, hogy Margaret Callahan, az Amazon szóvivője is kommentálta őket, igaz, nem túl konkrétan: Callahan kiemelte, hogy az Amazon második lett az idén a LinkedIn globális céges toplistáján, mely a legjobb munkahelyeket tömöríti, viszont a specifikus problémákra egyesével már nem reagált.

Az Amazon az online elérhető értékelések alapján valóban nem tűnik egy rossz munkahelynek, a Glassdoor értékelőoldalon 3,6 csillagon áll jelenleg a cég a maximális 5-ből, igaz, munkakörönként erősen eltérő véleménnyel vannak az élményről az alkalmazottak: a raktári munkások rendszeresen panaszkodnak a feszített munkatempóra és a szünetek rövidségére, a közép-felsővezetés viszont többnyire elégedett saját juttatási csomagjával és munkakörülményeivel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.