BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyes játékot űz az Amazon: még több hirdetéssel bombázza nézőit

A Prime Video hirtelen drágulása után most újabb dolog változik a streamingplatformon. Az Amazon bejelentette, hogy a reklámok miatt nem tapasztaltak visszaesést, ezért növelik a hirdetések számát.

Az Amazon 2024-ben még több hirdetéssel rakja tele a streamingszolgáltatását és a Prime Video egyre intenzívebben akar fókuszálni a hirdetésalapú streaming szolgáltatásokra. Az Amazon jelentése szerint nyolc hónappal azután, hogy reklámokat kezdtek el sugározni a Prime Video tartalmaiban, nem tapasztaltak jelentős visszaesést az előfizetői számokban, ezzel megnyugtatva a vezetőséget, hogy nem volt komoly vásárlói ellenállás a reklámok miatt. Mindennek köszönhetően a cég reklámbevételei hatalmasat növekedtek.

Photo illustration in Brazil. Amazon Prime Video
Veszélyes játékot űz az Amazon: még több hirdetéssel bombázza nézőit / Fotó: ZUMAPRESS.com

Kelly Day, a Prime Video nemzetközi alelnöke elmondta, hogy 2025-re egyre több reklámhelyet biztosítanak majd a hirdetők számára. A Prime Video már korábban bevezette a reklámokat, kezdetben egy nagyon „könnyű terhelésű” formában, azaz

nem szakították meg a műsorokat reklámblokkokkal, 

hogy a felhasználók könnyebben megszokják az új rendszert.

Az Amazon 2024-ben új, interaktív reklámformátumokat is bemutat, ahol a nézők a távvezérlővel vagy mobiltelefonjuk segítségével közvetlenül a műsor nézése közben vásárolhatnak meg termékeket, vagy szerezhetnek információkat egy-egy márkáról. Ez az újítás különösen előnyös lehet az Amazon számára, mivel közvetlenül a saját kiskereskedelmi platformján tudja értékesíteni a hirdetéseket – írja a Financial Times.

Az Amazon digitális reklámbevételei 2024 második negyedévében 12,8 milliárd dollárra nőttek, ami 20%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. 

Ugyanakkor néhány produkciós cég aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a streaming szolgáltatások visszafogják a kiadásaikat új műsorokra, miután korábban nagy összegeket költöttek az előfizetők növelésére. Day azonban elmondta, hogy az Amazon összességében növelte a Prime-ra fordított tartalmi kiadásokat, beleértve az élő sportesemények jogainak megvásárlását is.

Derült égből emelt árat az Amazon

Szeptember 3-án minden előzetes tájékoztatás nélkül az Amazon nem kevéssel emelte meg a streamingplatform előfizetési díját. Az addigi 899 forintról 1899 forintra emelte a streamingszolgáltatás árát, ami nagy fájdalommal töltötte el az előfizetőket, ugyanis ez volt itthon a legolcsóbb platform.

Korábban e-mailben értesítette előfizetőit a Netflix is, hogy szeptembertől megemeli alapszolgáltatásai árát: 3490 forintról 3990 forintra, Magyarországon pedig október 6-tól 2690 forint helyett 4790 forintot kell fizetnie azoknak, akik YouTube Prémiumot használnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.