BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Sereg
sorozat
tv2
S.E.R.E.G.

Küldetés teljesítve: Márton napon rajtol a látványos akciósorozat

November 11-én, hétfőn startol a TV2 műsorán a S.E.R.E.G. A Megafilm Service gyártásában, a Magyar Honvédség közreműködésével és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. Az összesen 6 epizódból álló akciódús katonai történet központi figurái Győrbíró Zsolt alezredes, valamint Győrbíró Márton tartalékos és Horváth Tibor ezredes.

Egyre többet hallunk róluk – mégsem tudjuk, milyen a valódi élete egy katonának. A S.E.R.E.G. című akciódús sorozat egy különleges katonai csapatról mesél. Ők a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez – derült ki a Megafilm közleményéből. 

Sereg
sorozat
tv2 akció
S.E.R.E.G.
A S.E.R.E.G. látványos akciósoroztnak ígérkezik / Fotó: Megafilm

A történet a múltból indul a jelen felé és a kifejezetten férfias témára épülő, a bajtársiasság és a döntések következménye mentén futó katonai szál mellett megjelennek a női karakterek, valamint a szerelmi és családi szálak is. A látványos képi világot ígérő sorozat epizódjai nem csupán egy veszélyes katonai misszióról szólnak, hanem tágabb értelemben a felelősségvállalásról mesélnek. Arról, hogyha összehangoltan cselekszünk, csapatban vagyunk, akkor az életben fellépő konfliktusokra minden esetben lehet megoldást találni.

A katonai szuperprodukció, a S.E.R.E.G. forgatása a 250 milliós díszletvárosban folytatódik

Egy különleges díszletet mutatott be a számos sikerfilmet jegyző Megafilm a héten, ugyanis a sajtó képviselőit meghívták a S.E.R.E.G. című sorozat forgatási napjára Újdörögdre, ahol egy katonai kiképzőterepen húztak fel egy komplett iraki városrészt a produkció kedvéért. Az akciódús széria forgatása tavaly novemberben kezdődött, és várhatóan a jövő hónapig tart. A hatrészes, TV2-es sorozatról Helmeczy Dorottya osztott meg néhány exkluzív információt.

Akciódús és egyben érzelmes sorozat várható

Amikor az ember nagyon sokat dolgozik valamiért, és ott áll a cél előtt, és végrehajtja a feladatot, addig görcsölhet azon, hogy elég jó lesz-e. Abban a pillanatban: biztosnak kell lennie magában. Ez a főhős, Győrbíró Zsolt hitvallása. Én biztos vagyok benne, hogy a nézők ugyanannyira fogják szeretni ezt a sorozatot, mint amennyire mi szerettünk dolgozni rajta, miközben sokat tanultunk egymástól, egymásról. Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja – mi ezt tanultuk a Honvédségtől. Részünkről a küldetés teljesítve: november 11-től a nézőké a S.E.R.E.G – fogalmazott Helmeczy Dorottya, a Megafilm Service producere.

A sorozat forgatása tavaly novemberben kezdődött. A színészek komoly katonai szakmai felkészítést kaptak a Magyar Honvédségtől, a tökéletes hitelesség érdekében Pálinkás Szilveszter főhadnagy, a sorozat katonai szakértője a forgatókönyvet, a forgatást és az utómunkálatokat is végigkísérte.

A katonai forgatási helyszíneket és a modern harcászati járművet is a Honvédség biztosította.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködő partnerként egy olyan kiváló sorozat megalkotásában vehetett részt, mint a S.E.R.E.G., hiszen számtalan produkció bizonyítja, hogy a katonai filmek hihetetlen erővel motiválják az embereket, erősítik hazafias érzésünket – mondta el Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Tulajdonképpen ezt várjuk ettől a sorozattól is, hogy a nézők

  • a művészet nyelvén,
  • egyéni történeteken
  • és sorsokon keresztül

megismerjék a modern eszközökkel felszerelt, ütőképes magyar hadsereget és a szolgálatukat felkészülten, elkötelezetten teljesítő hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákat – tette hozzá.

Az apa – fiú páros, Győrbíró Zsolt és Győrbíró Márton, valamint bajtársaik története november 11-én – Márton napján, ami egyben a katonai felderítők napja is – debütál a TV2-n.

Magyarország vezető televíziós csatornájaként a TV2 nem feledkezik meg a magyar sorozatgyártás iránti hosszú távú elköteleződéséről. Ez az érzelmes minisorozat, amely a Magyar Honvédség szolgálatában álló katona és családja történetét mutatja be, újabb mérföldkövet jelent ebben a misszióban, amelyet reméljük, hogy nézőink értékelni fognak” – mondta Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.