BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Luxusjachtbaleset Olaszországban: csekély az esélye annak, hogy Lynch és társai még életben vannak

Folytatódik a Bayesian feltárása. Az elsüllyedt luxusjacht nagyjából 48 méter mélységben van, és a belső részéhez csak nehezen férnek hozzá a búvárok. A parti őrség szóvivője azt közölte, hogy a hat eltűnt személy holtteste vélhetően a hajó belsejében lehet.

Az olasz búvárok azt közölték, hogy a Bayesian hat eltűnt utasa valószínűleg már nem él – írta meg a Bloomberg. A luxusjachton 22 személy tartózkodott, a személyzettel együtt. Az egyik matróz holtestét már megtalálták, 15 embert pedig sikerült kimenteni a vízből. A mentésben részt vevő búvárok szerint az eltűnt hat személy vélhetően a hajótest belsejében tartózkodott a katasztrófa idején, és nem tudtak onnan kijutni.

luxusjacht
Szinte biztos, hogy meghalt az elsüllyedt Bayesian luxusjacht hat eltűnt utasa / Fotó: AFP

Az eltűntek között van:

  • Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International elnöke
  • és felesége, Anne Elizabeth Judith Bloomer.
  • Mike Lynch milliárdos brit vállalkozó
  • és lánya, Hanna.
  • Lynch ügyvédje, Chris Morvillo
  • és felesége, Nada.

Valószínűleg a hajó belsejében találjuk meg őket. 

– mondta a porticellói parti őrség szóvivője, Vincenzo Zagarola. A jacht nagyjából 48 méter mélyen lehet a tenger fenekén, a búvárok csak nehezen tudtak hozzáférni a roncshoz. Egy kisebb csapat a hírek szerint már bejutott a hajó egyik belső részébe, de ott még nem talált semmit. Az 56 méter hosszú luxusjacht feltárása folytatódik.

Folytatjuk a keresést, az egész hajótestet méterről méterre átvizsgáljuk 

– mondta Zagarola.

A búvárokat a mentésben egy víz alatti drón segíti, amely két órán keresztül képes a tengerfenéken tevékenykedni.

Ellentmondások és furcsaságok a luxusjacht elsüllyedése körül

Miközben a búvárok a víz alatt végzik a dolgukat, addig az olasz hatóságok a parton próbálják felderíteni az eset körülményeit. Egy ellentmondást már találtak a jacht elsüllyedésével kapcsolatban. Az első beszámolók szerint a vitorlás árbóca a tengerre lecsapó viharban leszakadt, de azt a búvárok sértetlenül találták meg a tenger fenekén.

Nemrég vesztette életét Stephen Chamberlain, Mike Lynch üzlettársa, akivel együtt ültek a vádlottak padján egy dollármilliárdos csalási ügy miatt. A két férfit idén júniusban mentették fel a vádak alól, úgy tudni, Lynch pont ezt ünnepelte barátaival a luxusjachton. Chamberlaint másfél nappal korábban, szombaton gázolta halálra egy jármű az angliai Cambridgeshire-ben, kocogás közben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.