BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árvíz: Közzétették az önállóan védekező települések listáját - itt segíthetnek a civilek

Az OVF javasolja azt is, hogy a segíteni akarók keressék fel annak a településnek a honlapját vagy közösségimédia-oldalait, ahol segíteni szeretnének.

Az elmúlt 24 órában számos helyről érkezett megkeresés, hogy a lakosság milyen módon támogathatja az árvízi védekezést, ezért közzétették az önállóan védekező települések listáját – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap közösségi oldalán.

Fotó: Katona Tibor

Az OVF azt javasolja, ha valaki tevékenyen részt vállalna a helyi védekezésben, az keresse meg az adott település polgármesterét, aki a helyszínen tartózkodó műszaki irányítókkal szervezi a munkát, és tájékoztat a teendőkről.

A közzétett lista szerint az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén Dömös, Dunaalmás, Esztergom, Gönyű, Hédervár, Lábatlan, Mosonmagyaróvár, Neszmély, Nyergesújfalu, Süttő, Pilismaró települések érintettek.

A Közép-dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság területén Budakalász, Dunabogdány, Dunakeszi, Kismaros, Kisoroszi, Leányfalu, Nagymaros, Százhalombatta, Szentendre, Szob, Sződliget, Tahitótfalu, Tass, Vác, Verőce, Visegrád, Zebegény települések érintettek.

Az OVF javasolja azt is, hogy a segíteni akarók keressék fel annak a településnek a honlapját vagy közösségimédia-oldalait, ahol segíteni szeretnének.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.