BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan az orosz megoldás a drónokra: a vadászpuska

Az Orosz Nemzeti Gárda regionális igazgatósága megkezdte a vadászpuskák átvételét egy különleges katonai művelet résztvevői számára. Drónokra akarnak lőni velük.

Az Orosz Nemzeti Gárda vadászpuskákat kezdett gyűjteni az északi katonai körzet katonái számára Csukotkán helyi hírek szerint. 

drón
A vadászpuska jobb a drónra / Fotó: Orosz Nemzeti Gárda

Gyenge a katonai kézi lőfegyver a drónra 

Töltött fegyverekre van szükség a katonaságnak a drónok elleni védekezéshez – írja a Csukotka hírügynökség. A fegyverekre azért van szükség „egy különleges katonai műveletben”, mert azok beváltak az ellenséges pilóta nélküli légi járművek elleni küzdelemben. A kétcsövű és sörétes puskáknak ugyanis nagyobb esélyük van a gyors és kisméretű drónok semlegesítésére, mint a katonai kézi lőfegyvereknek.

A fegyvereket az Orosz Gárda engedélyezési osztályain tartják nyilván. „A vadászpuskák a katonai egységekhez kerülnek. Azoktól a polgároktól, akik kifejezték szándékukat, hogy fegyvereket szeretnének eljuttatni az északi katonai körzetbe, a fegyvereket a megfelelő adományozási megállapodás és az átvételi igazolás alapján veszik át. Az egység szakemberei elmagyarázzák az eljárást, és segítenek a fegyverek átadásában a Honvédelmi Minisztériumnak. Jelenleg a kerület lakói már 12 fegyvert adományoztak” – jelentette az Orosz Nemzeti Gárda regionális osztálya.

Mégsem semmisítették meg a lefoglalt fegyvereket és lőszereket

Az osztály pontosította azt az előző hírt, mely szerint a korábban lefoglalt, valamint az önként leadott fegyvereket és lőszereket megsemmisítették. Azokat a mostani jogszabályi változások után kivonják a polgári forgalomból, és átadják a Honvédelmi Minisztérium tulajdonába. Ez lehetővé teszi a használható fegyverek és lőszerek használatát egy esetleges háborúban. Az év eleje óta mintegy ezer ellenőrzést hajtott végre az osztály. A tárolási feltételek be nem tartása és forgalmi szabályok megsértése miatt 56 fegyvert és 373 töltényt foglaltak le, 52 főt pedig közigazgatási felelősségre vontak. 

Nyolc ukrán drónt semmisítettek meg a Brjanszki régió felett

Az orosz légvédelem nyolc ukrán repülőgép-típusú drónt semmisített meg a Brjanszki régió felett és egyet a Kurszk régió felett, moszkvai idő szerint 21.55 és 22.25 között  – jelentette az orosz védelmi minisztérium. Mint a RIA Novosztyi idézi, a drónok támadást akartak végrehajtani az Orosz Föderáció területén lévő objektumok ellen. Később a brjanszki régió kormányzója, Alekszandr Bogomaz Telegram csatornájában arról számolt be, hogy a drónok megsemmisülése nem járt emberi áldozattal és kár sem keletkezett. A helyszínen dolgoztak az operatív és segélyszolgálatok.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.