BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még élvezhetjük a napos időt, de esővel érkezik az igazi ősz

Az előrejelzések szerint kedden még marad a kellemes, napos idő, szerdán beborul az ég, esős idő várható, akár nagyobb mennyiségű csapadék is lehet. A hét nagy részében a szomorkás, őszies időjárás lesz jellemző, hétvégére azonban kissé javul a helyzet.

Október első napján, kedden gyengén felhős, napos időre számíthatunk. A nap második felében nyugat felől fokozatosan növekszik a felhőzet, de csapadékra nem kell számítani – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.

Szentendre, 2020. július 14.Lovak legelnek Tenkely Balázs szentendrei lovasbirtokán 2020. június 2-án. Szentendrén és környékén egyre több a lókedvelő, egyre többen foglalkoznak lótartással; van, aki csupán hobbiból, van, aki hagyományőrzés és van, aki lovagoltatás céljából. A lovak a szabadban, füves legelőkön töltik napjaikat, télen, zordabb idő esetén féltető alá tudnak behúzódni. A félrideg tartásban a heréltek, a kancák és csikóik természetes hierarchia szerint élnek, ellentétben a boxos tartásmóddal, ahol ez nem tud kialakulni.
napsütés, időjárás, lovak
MTI/Cseke Csilla
Kedden még kellemes, napos idő várható, nem kell számítani csapadékra / Fotó: Cseke Csilla / MTI

Szerdán aztán beborul az ég, és nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra. Kiadós mennyiségű csapadék is lehet. Eleinte élénk lesz a délkeleti szél, 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön marad a borongós idő. Reggel, majd a napközbeni szünet után estétől valószínű újabb eső, záporeső. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül, 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé esőre, záporesőre lehet számítani. Az északi szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között, míg a legmagasabb 12 és 18 fok között várható.

Szombaton erősen felhős időre számíthatunk, de már csak elszórtan fordulhat elő csapadék. A hőmérséklet körülbelül 15 fok lesz, és élénk északnyugati szél fog fújni.

Vasárnap a gomolyfelhők mellett időnként napsütésre is számíthatunk. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A szél mérsékelt marad. A hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

https://youtu.be/TrLFcTjy9lM?feature=shared

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.